perjantai 15. toukokuuta 2015

Helmeri Harakan metsä

Helmeri Harakan metsä sijaistee observatoriostaan ja avaruustähtitieteen professori Esko Valtaojan entisenä työpaikkana tunnetussa Piikkiön Tuorlassa. Kuntaliitosten myötä alue kuuluu nykyään Kaarinan kaupungille.


Sitä en tiedä onko Valtaoja seikkaillut ZZ Top-yhtyeen mieleen tuovan partansa kanssa noin kilometrin pituisella Helmeri Harakan luontopolulla, mutta minä päädyin sinne vapunpäivänä Harri Nato Leinon opastuksella.

Tuorlan majatalon ylläpitämä Helmeri Harakan metsä on lähinnnä lapsille tarkoittu, mutta mikään ei estä raavasta miestäkään siellä käymään. Matkalla on erilaisia rasteja, joissa tutustutaan luonnonilmiöihin. Helmerilläkin on oma pesä.
Helmeri Harakan valtakunta on pääosin lehtometsää, jonne on jätetty kaatuneet tammet ja muut puut luonnontilaan. Vapun tienoilla valko- ja sinivuokkoja oli valtavasti ympäri aluetta.

Vaikka reitti on merkitty, mielestäni kävelimme metsässä reilusti yli kilometrin. Ilmeisesti poikkesimme toisinaan reitiltä.

Parkkipaikan välittömässä läheisyydessä on nuotiopaikka. Tuskin tuon lähemmäs luonnon helmaan autolla pääseekään.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti