keskiviikko 23. huhtikuuta 2014

Sammakkojahdissa Ruissalossa

Olen kytännyt kahtena edellisenä keväänä tiettyjä Ruissalon lammikoita sillä silmällä. Tarkoitus on nimittäin ollut valokuvata sammakoita. Kamera on roikkunut kaulassa toimintavalmiina. Sille ei kuitenkaan ole ollut käyttöä, koska ainuttakaan kurnuttajaa ei ole näkynyt missään.

Moiset takaiskut painoivat mieltä, kun suuntasin jälleen samoille apajille. Olin kumminkin saanut luotettavilta tahoilta vinkkejä kyseisestä alueesta. Siellä on sammakoita nähty ja kuvattu. Tarkemmin en halua paikkaa määritellä, ettei sinne tule mitään kansanvaellusta tämän viikon lopulla tai ensi vuonna. Sikäli mikäli joku blogiani ylipäätään lukee tai on asiasta kiinnostunut.

Hieman epäilevin mielin astelin niin ikään luontokuvausta harrastavan Miika Hyttisen kanssa kamerat tanassa kohti lätäkköjä. Tokkopa siellä nytkään mitään liikettä olisi. Pelko kumminkin osoittautui välittömästi turhaksi, sillä Miika bongasi sammakon ennen kuin ehdimme edes asettautua paikoillemme.

Elikoita oli puolisen tusinaa. Pulskassa kunnossa olevat pallosilmät eivät kuvaajista välittäneet tuon taivaallista, vaan poseerasivat kuin tarjottimella. Sain mielestäni oikein hyviä otoksia, joten parin vuoden takaiskut tuli samalla kuitattua.


 

2 kommenttia:

  1. Hienoja kuvia!

    Jossu The Ex-naapuri

    VastaaPoista
  2. Oletkos kuullut sammakoiden naintipuuhien ääniä? Käsittämätöntä meteliä! Luulisi kyseessä olevan vähintäin metelisammakoiden touhut!!! Voit joskus yrittää matkia ja hommat saattaapi loppua siihen.
    Matti "Viki" Vikström

    VastaaPoista