maanantai 24. kesäkuuta 2013

Keskikesän juhla 2013

Juhannus vierähti kuvankauniissa merimaisemissa Vepsässä.

Tuo Airiston vesialueella sijaitseva 17 hehtaarin saari on kuulunut käyntikohteisiini kesästä 2006 asti. Turun kaupungin ulkoilupaikka tarjoaa suhteellisen huokeaan hintaan lomamökkejä, telttapaikkakin irtoaa muutamalla killinkillä.

Vepsässä on uusia, kesäkuun alussa käyttöönotettuja mökkejä. Täysin sattumalta sain juuri sellaisen, vaikka luulin varanneeni vahemman hirsimökin.

Maailman kahdeksas ihme oli, etteivät viikkovaraajat olleet vieneet kaikkia mökkejä huhtikuun puoliväliin mennessä, jolloin alkoi mahdollisuus varata irtopäiviä. Luulisi, että juhannusviikko olisi mennyt yhdessä hujauksessa.

Mökki oli todella komea isoine terasseineen. Edellinen asukas oli joko palellut tai sitten tahallaan tällännyt patterit täysille, joten ovet ja ikkunat saivat olla selällään tuntitolkulla ennen kuin sisälle pystyi menemään hikoilematta.

En osaa sanoa paljonko saaressa mahtoi olla sakkia, mutta veikkaisin pari-kolme sataa henkeä. Yhteysalus Lily vetää 196 matkustajaa ja oli lähes täpötäynnä juhannusaaton ensimmäisellä ajovuorolla. Viimeinen laiva Turkuun lähti aattoiltana puoliltaöin.

Onnistunut jussi, josta suuri kiitos kuuluu kaikille asianosaisille, sekä tutuille että tuntemattomille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti