perjantai 12. huhtikuuta 2024

Huhtikuinen kevätpäivä Ruissalossa

Kuluvan viikon tiistaina Turun seudulla saatiin nauttia komeasta kevätpäivästä. Mittari kohosi peräti kuuteentoista asteeseen. Järkyttävän huonokelisen talven ja epävakaan alkukevään jälkeen se tuntui suorastaan luksukselta. 

Aamuvuorossa hikoillessani päätin, että loppupäivä on hyödynnettävä luonnon helmassa. Tankattuani makoisan kebabaterian Kristal-ravintolassa, ajelin Ruissalon saareen, jossa luontoelämyksiltä on suorastaan mahdotonta välttyä. 

Arvelin matelijoiden tulleen ulos koloistaan näin lämpimällä ilmalla. Kuuvan parkkipaikan lähistöllä sijaitsevalla talvipesällä ei kuitenkaan näkynyt minkäänlaista liikettä. Käärmekytiksellä oli lisäkseni mukava nuori nainen kameransa kanssa. Aikani juteltuamme poistuimme ilman kuvan kuvaa. Hän suuntasi Kuuvannokkaan, minä Saaronniemeen
Muuttolintuja oli jo saapunut Ruissaloon melkoisesti. Turun seudulla usein nähdyistä lajeista huomasin heti Saaronniemen hiekkarannalle tepastellessani parikymmenpäisen valkoposkihanhijoukkion. 

Kaksi meriharakkaa hääräili hanhien seassa päästellen välillä kimeitä äännähdyksiään. Merenrantojen ja saariston punanokkainen kahlaaja on yksi suosikkilinnuistani. Sille kelpaa grillimakkarakin, kuten oheisesta linkistä voi nähdä https://kaislatuuli.blogspot.com/2014/07/vepsan-kesy-meriharakka.html

Hienosta kevätpäivästä oli nauttimassa myös iso joukko kalastajia. En jututtanut heistä ketään, mutta käsittääkseni siikaa yritettiin kovasti saada koukkuun. Läheisellä Kolkannokan nakurannalla pari vanhempaa herraa tunnusteli tulevan kesän koitoksia. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti