torstai 7. heinäkuuta 2022

Juhannusviikon kuvia Vepsästä

Viikko numero 25 eli juhannusviikko kului pääosin Vepsän saarella Turussa. Välillä kävin vuorokauden verran mantereen puolella ja palasin takaisin evästäydennykset mukanani. 

Kaupungin ulkoilusaariin kuuluvan Vepsän mökkien viikkovaraukset tulivat myyntiin huhtikuussa. Vaikka olin heti aamulla valppaana tietokoneen ääressä, en saanut himoitsemaani mökkiä, mutta mökin kumminkin. 

En sen tarkemmin tiedä millainen ruuhka linjoilla on varauksen alkaessa, mutta katsottuani tunnin kuluttua listaa, oli yksi ainoa mökki enää vapaana. Jotkut kuulemma jonottavat Turku Touringin toimiston ovella kyseisenä aamuna, mutta koska nettikin on keksitty, olen käyttänyt sitä. 

Mökkiporukkamme käsitti kuusi ihmistä ja oli kokoonpanoltaan osapuilleen sama kuin viime vuonnakin. Mökkikin toimitti virkaansa paremmin kuin oletin, vaikka merinäköalaa ei tällä kertaa ollutkaan. 
Vepsässä oli varsin rauhallinen juhannus, saaren henkilökunnan edustajien mukaankin. Jotain räppi- tai muuta turhanpäiväistä älämölöä kuului yhtenä yönä turhan pitkään, mutta ilmeisesti joku kävi nuokin sankarit hiljentämässä.  

Kokkoa ei Vepsässä ole ollut pariin vuoteen. Syynä moiseen kuulemma on uudet vesiputkistot, joiden maanpäällisiä rakennelmia löytyy läheltä entistä kokkopaikkaa. Nyt tosin oli metsäpalovaroitus, joten kokko olisi jäänyt joka tapauksessa polttamatta. 

Mikäli itse olisin päättävässä asemassa, hankkisin Vepsään trubaduurin viihdyttämään kansaa ainakin juhannukseksi. Veikkaan, että moni tulisi soittelemaan aivan into piukassa pelkällä ruoka-, viina- ja majoituspalkalla. Puitteet ainakin ovat mahtavat ja ihmiset saisivat edes jotain järjestettyä ohjelmaa. 

Viikon varrella 17 hehtaarin saarella näkyi kaikenlaista luontokappaletta merikotkasta keltamaksaruohon ja koiranputkien kautta meriharakkaan. Olenkin tänä vuonna taitanut tallentaa Vepsän alkukesän luontoa enemmän kuin aiemmin. 

Juhannuksen juhlinnasta huolimatta hurjia ryypiskelykuvia ei ole. Se perustuu pitkälti siihen, etten sellaisia ottanut ja muutenkin ilmapiiri oli varsin seesteinen. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti