sunnuntai 9. tammikuuta 2022

Tammikuun alun luontoa Saaronniemessä

Tammikuun ensimmäisellä viikolla Turun seudulla on ollut suorastaan pirullisen liukasta. Vallitsevasta kelistä huolimatta lähdin yhtenä päivänä kuvausretkelle Ruissaloon. Sattui vielä olemaan aurinkoistakin jonkun tunnin. 

Eipä tullut laskettua kuinka monta kertaa kävin viime vuoden puolella Ruissalossa, vaikka moinen toimitus olikin vuosi takaperin mielessä. Kymmeniä kertoja kumminkin. Yhtenäkin viikkona jopa kolmesti. Mikäpä siinä kun tuollainen kuvaus- ja ulkoiluparatiisi löytyy noin läheltä kaupunkia. 

Kesällä tahti olikin huomattavasti harvempi, sillä toinen Turun helmi, Vepsän ulkoilusaari oli ykkösprioriteettini. Näin asian laita on todennäköisesti tulevanakin suvena. 
Kun Ruissalon kasvititeellisen puutarhan mailta ei löytynyt juuri mitään kuvattavaa,  suuntasin saaren kärkeen Saaronniemeen. Se on takuuvarma paikka valokuvauksen kannalta vuodenajasta riippumatta.

Huomioni kiinnittyi kolmeen teinipoikaan, jotka mellastivat raivoisasti rannalla. Ilmeisesti pelikonsolien äärestä oli ensimmäistä kertaa elämässä päästy talviluontoa ihmettelemään! Jäätä yritettiin särkeä niin hyppimällä kuin heittämällä kaikella mahdollisella mitä maasta sattui irtoamaan. Isoimmalle kaverille oli tullut jo äänenmurroskin ja mörinänsä kuulosti siltä kuin Vesa-Matti Loiri yrittäisi laulaa.  

Vuodenajasta huolimatta Saaronniemessä oli paljon lintuja. Vihervarpusparvessa oli karkean arvion mukaan satakunta siivekästä, Kolkannokassa pari kyhmyjoutsenta. Eräs rouva niitä kovasti syöttelikin ja sain samalla napattua mielestäni onnistuneen kuvan leipää ahmivasta linnusta. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti