tiistai 2. helmikuuta 2021

Talvikävelyllä jokirannassa

Aika harvoin talvisin tulee käveltyä Turun Aurajokirannassa, vaikka lähistöllä asunkin. Hiljattain sattui olemaan aurinkoinen pakkaspäivä. Lähdin parin kilometrin lenkille kameraa ulkoiluttamaan. 

Telakkarannan ökytaloja katsellessa mietin missä kaikki asukkaat mahtavat olla. Ikkunoissa tai parvekkeilla ei näkynyt pienintäkään liikettä. Alueen ehkä tunnetuimman asukkaan, liikemies Topi Sukarin, näin sentään taannoin päivittäistavarakaupassa. 

Etelärantaan, entisen Hirvensalonsillan kupeeseen on muodostunut suosittu kokoontumispaikka. Kun kävin siellä viimeksi, oli kymmeniä ihmisiä nauttimassa komeasta auringonlaskusta.

Crane 22, Turun ravintolamaailman uusin tulokas, oli kävelypäivänäni kiinni. Muuten olisin piipahtanut katsomassa millainen paikka se on. Wärtsilän vanhan nosturin alle rakennettu kuppila ei liene halvimmasta päästä, mutta toisaalta viereisissä uusissa kerrostaloissa asuu tuskin kovin persaukista porukkaa. 

Harvemmin liikkeellä näkemäni charter- ja risteilyalus M/S Famnen oli parkissa Crane 22:n vieressä. Olen tottunut näkemään sen joen toisella puolella lähellä Jarno Saarisen patsasta. Googlettamalla selvisi, että alus tekee nykyään yhteistyötä ravintolan kanssa. Paikanvaihto selittyy sillä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti