sunnuntai 25. lokakuuta 2020

Turusta Tallinnaan osa 2 - Kasvititeellinen puutarha

Heinäkuussa oli mahdollisuus risteillä Turusta Tallinnaan Tallinkin Baltic Queen-laivalla. Siitä enemmän edellisessä blogikirjoituksessa http://kaislatuuli.blogspot.com/2020/10/turusta-tallinnaan-osa-1-baltic-queen.html

Kun Tallinnan D-terminaalin eteen alkoi vihdoin ilmestyä takseja, suuntasimme kohti televisiotornia. Massiivinen rakennelma sijaitsee kymmenen kilometrin päässä keskustasta Kloostrimetsan asuinalueella. 

Idea oli muuten vallan loistava, mutta eipä tullut katsottua miten torni on auki. Olimme kahvaa nykimässä tuntia ennen aukeamista. Hetken ihmeteltyämme mitä seuraavaksi, löytyi ratkaisu aivan vierestä. Olin nimittäin joskus katsellut tornista viereistä kasvititeellistä puutarhaa, jonne menimme aikaa tappamaan. 

Tallinnan kasvititeellinen puutarha (Tallinna Botaanikaaed) 123 hehtaarin alue, joka on perustettu 1961. Siihen kuuluu maata Viron ensimmäisen presidentin Konstantin Pätsin maatilasta. 

Vaikka olen katsellut kasvititeellistä puutarhaa yläilmoista pariinkin otteeseen, en silti osannut hahmottaa, että alue on näin valtava. Tunti kuluikin aivan heittämällä kierrellessä pitkin poikin puutarhaa. 

Ympäri puutarhaa oli kovat remontit käynnissä. Suurempaa haittaa siitä ei ollut, mutta ainakin osa kasvihuoneista oli suljettu. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti