keskiviikko 5. helmikuuta 2020

Uittamon rannassa 4. helmikuuta

Eilisellä kauppareissulla tuli samalla käytyä kivenheiton päässä Turun Vähäheikkiläntien Lidlistä sijaitsevalla Uittamon rannalla.

Kun tuulta ei ollut lainkaan, ei pakkanenkaan tuntunut missään. Kännykkäni näytti lukemaa -6. Ulkoiluilma oli mitä loistavin.

Uittamo on asuinlähiönsä ohella tunnettu tanssipaikastaan, joka sijaitsee komealla paikalla korkealla kallion päällä Pitkänsalmen rannalla. En tiedä millainen käyttöaste sillä nykyään on, mutta näkemieni mainosten perusteella jalalla pistellään koreasti vähintään jonkun kerran kesässä. Mikäli itse moista harrastaisin, olisi Uittamon Paviljonki ainakin miljöönsä puolesta vallan mainio.

Paviljonkin yhteydessä on ravintola, jonka aukioloista ei siitäkään osaa sanoa sen kummempaa. Terassilta on hienot näkymät Pitkällesalmelle ja Hirvensalon saareen.

Eräs turkulaiskitaristi kertoi aikoinaan usein viettäneensä aikaansa terassilla lonkerolasi kourassa. Hän olikin kovin pettynyt kun paikka sulkeutui jokunen vuosi sitten. Muistaakseni luin paikallislehdestä, että kuppila aukaistiin uudelleen, mutta tästäkin tiedosta on jo aikaa.

Parkkipaikan ja rannan väliä kävellessäni mieleen muistui muutama vuosi sitten harrastajamalli Nellin kanssa otetut kuvat. Alkukesällä 2017 alue näytti varsin erilaiselta kuin helmikuussa.  Linkissä http://kaislatuuli.blogspot.com/2017/06/fotosessiot-uittamolla-osa-2.html

1 kommentti:

  1. Kyllä Uittamolla tanssitaan kesäisin parikin kertaa viikossa. Tanssit järjestää urheiluseura TuTo. Musiikki on suunnattu lähinnä vanhemmalle tanssikansalle, heviä ei paljon kuule. Kokeilevan musiikin festivaalit siellä on ollut kerran kesässä, hippiporukkaa. Näköalaterasssikin taitaa olla auki kesäisin.
    T.Matti "Viki" Vikström

    VastaaPoista