tiistai 4. helmikuuta 2020

Katariinanlaakso 3. helmikuuta

Tällä viikolla minulla sattuu olemaan työvuoro, joka alkaa vasta kello 16. Eilen otin tavoitteekseni käydä päivittäin ulkoilemassa ennen ahertamaan lähtöä, mikäli kelit vaan moisen sallivat. Saa nähdä kuinka käy, sateella en todellakaan ulko-ovea avaa.

Nyt on jo hyvä alku, poikkesin nimittäin eilen Katariinanlaaksossa. Se on 17 hehtaarin luonnonsuojelualue Turun ja Kaarinan rajalla.

Vaikka olin liikkeellä jo ennen kymmentä, oli luontopolulla paljon porukkaa. Koiraihmisiä, päiväkotiryhmä, luontokuvaajia ja aivan tavallisia tallaajia.

Eräs kameraan killuttanut nainen kertoi kuikuilevansa metsikköön jos vaikka sattuisi näkymään lumikkoa. Niitä on kuulemma lähiaikoina tavattu siellä kaksikin kappaletta.
Katariinanlaakso on tunnettu polun varrella hyppivistä oravistaan. Olen niitä aikaisemmin saanut kuvattua, mutta nyt pääsi käymään niin, että vikkelät otukset painelivat pitkin puunrunkoja ja oksia sen verran vauhdikkaasti, ettei ainuttakaan tarkkaa fotoa tullut. Jotain muuta sentään.
Aamupäivällä oli pikkupakkanen. Pajunkissat törröttivät terhakkaita pellon reunassa. Lunta ei Turun seudulla ole lainkaan, eikä Katariinanlaakso muutenkaan näyttänyt kuin helmikuisessa metsältä. Vaihteeksi näinkin.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti