tiistai 24. joulukuuta 2019

Joulutunnelmia ja mallikuvausta

Tänä syksynä ei ole ollut paljon mahdollisuuksia käydä kuvausreissuilla luontopoluilla tai muuallakaan ulkosalla, koska Turun seudulla on sadellut käytännössä päivittäin jo kolme kuukautta. Niinpä kameralle ei ole ollut käyttöä, eikä blogijuttujen aiheitakaan ole viime viikkoina ollut mitenkään ylenmäärin.

Varsinaissuomalainen harrastajamalli Heli oli muutama vuosi sitten usein mallinani. Blogiani seuraavat varmaan muistavatkin hänet.

Viimeksi kävimme ottamassa fotoja syyskuussa 2017 Tapion alttarilla Raision metsissä. Pidän yhä niitä yhä onnistuneina; paikka oli erikoinen ja malli upea. Linkissä http://kaislatuuli.blogspot.com/2017/09/mallikuvausta-raisiossa-osa-1-tapion.html

Muutamaa päivää ennen joulua pääsimme taas pitkästä aikaa saman harrastuksen pariin. Helin ehdotuksesta kuvausmiljöönä oli Turun Ruissalossa sijaitseva kasvititeellinen puutarha ja tarkemmin sen kasvihuoneet.


Ihan tavanomaiseksi tonttutytöksi Heli ei pukeutunut, mutta joulufiiliksissä kumminkin mentiin. Kasvihuoneissa oli vuodenaikaan liittyvää rekvisiittaakin. Harmi kyllä oli pysyttävä virallisilla kulkuväylillä, eikä esimerkiksi sitruunapuussa killuvaa joulupukkia pystynyt hyödyntämään.

Vahvat lämpölamput ja hankala valo ei ollut paras kuvaushommeleihin. Kokeilin monenlaisia asetuksia, mutta kellertävää väriä oli jälkikäteen pakko vähentää. Päädyin lopulta hieman 70-luvun vanhoja värikuvia muistuttaviin sävyihin. Osa kuvista toimi mustavalkoisinakin.

Heli oli jälleen aivan mahtava malli. Suunnittelimme jo uusiakin kuvauksia, joten nyt tuskin tarvitsee odottaa kahta vuotta.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti