tiistai 11. kesäkuuta 2019

Kalalokin poikasia Vepsässä

Kävin viime viikonloppuna Turun kaupungin ulkoilusaaressa Vepsässä kahteen otteeseen. Ilmat suosivat ja saaren 17 hehtaarin alueelta löytyi paljon kuvattavaa. Lähinnä zoomailin lintuja, joita osuikin melkoisesti linssiin näin alkukesällä.

Vepsässä ei liioin ruuhkaa ollut, vaikka hellekelien olisi luullut saavat sakkia liikkeelle. Vesibussi M/S Lilyn ensimmäisellä lauantailähdöllä oli 57 ihmistä kyydissä. Laivan kapasiteetti on pari sataa.

Sääli, ettei Vepsän kaltaisen saaren hienoutta ymmärretä laajemmin, vaikka se sijaitsee vain tunnin laivamatkan päässä kaupungin keskustasta. Mutta omapa on häpeänsä jos kaupungissa on olevinaan hienompaa.

Vepsän rantoja tutkaillessani huomioni kiinnittyi venelaiturin tuntumassa tepasteleviin pikkulintuihin. Yleensä näkyy pääasiassa valkoposkihanhien jälkeläisiä, mutta nyt bongasin sattumalta kalalokin poikasia. Veikkaisin niiden kuoriutuneen aivan hiljattain.

Emolinnut eivät olleet moksiskaan kun lähestyin pikkuruisia tipuja. Muistan meinaan joskus Iniössä saaneeni päälleni paskaryöpyn tiiralta. Lintu teki valehyökkäyksiä kävellessäni kohti sen aallonmurtajassa ollutta pesää, josta olin siihen saakka autuaan tietämätön.


1 kommentti: