lauantai 29. joulukuuta 2018

Kolkannokka 29. joulukuuta

Tänään oli todennäköisesti tämän vuoden viimeinen kerta, kun kävin Turun Ruissalon saaren kärjessä Saaronniemessä ja Kolkannokassa - ellei sitten huomenna tule mentyä uudelleen. Ei sekään aivan mahdotonta ole, koska alueella on niin mainiot ulkoilumaastot.

Viime päivinä on varoitettu liukkaista keleistä uutisia myöten. Saavuin Saaronniemen parkkipaikalle vähän siinä luulossa, että koko seutu on yhtä jääkenttää. Olin varautunut, ettei luontopoluille ole asiaa. Mutta kas kummaa, suurimmaksi osaksi pystyin kävelemään sulalla maaperällä.

Kolkannokan metsikössä on erikoinen lintulauta. Tiedä sitten kuka on moisen luomuksen rakennellut. Hyvin se on pysynyt paikallaan ilman vandalisointia. Tänään sattui kaksi oravaakin olemaan ruoka-apajilla.Ruissalon näkymät olivat viikko sitten varmasti kauniimmat lumipeitteen kanssa, mutta ei tänäänkään mikään katastrofi ollut. Valoa olisi toki saanut harmauden keskellä olla enemmän.

Kauempana Airistolla, Kolkannokalta katsottuna Vepsän ulkoilusaaren takana, pilkotti kirkas taivaanranta.

Tarkemmalla zoomailulla erotin noin viiden kilometrin päässä sijaitsevan Vepsän laiturissa valkoisen purjeveneen. Mikäpä siellä on viettää aikaa, vaikka palvelut eivät olekaan auki kuin kesäkautena. Itse joudun odottamaan vielä viisi pitkää kuukautta ennen kuin vesibussi aloittaa liikennöinnin.


2 kommenttia:

  1. Minä löysin tuon ruokintapaikan joskus syksyllä kun eräs ystävällinen vanhempi mies käveli samoilla poluilla ja näytti sen minulle. Hieno paikka! Mutta vähän sääliksi kävi noita hyviä saappaita!

    VastaaPoista
  2. Kivoja kurrekuvia!
    T.Matti "Viki" Vikström

    VastaaPoista