keskiviikko 18. heinäkuuta 2018

Vepsän luontoa heinäkuun puolivälissä

Olen kuluvana kesänä käynyt Turun kaupungin ulkoilusaaressa Vepsässä lähes joka viikonloppu. Mukavampaa kesäparatiisia ei hevillä löydäkään.

Saari on helposti saavutettavissa vesibussi MS Lilyllä, joka lähtee Aurajoesta kaupungin keskustasta. Kävisin kyllä aktiivisemmin muissakin Turun ulkoilusaarissa, mikäli pääsy niihin olisi yhtä simppeliä.

Viime viikonloppuna helteisessä Vepsässä oli sakkia varmaan pari-kolme sataa. Kuppilassa oli valtavat jonot ja henkilökunta saikin raataa selkä vääränä. Kelin ohella syy moiseen invaasioon selittyi kesäteatterinäytöksellä, joita on heinäkuussa useampiakin.

Mökkeilyn tuoksinassa ehdin ottaa saaristoluonnosta kuvia. Kohteina olivat pääasiassa linnut. Niitä saarella riittää. Huomioitavaa tällä kertaa oli valkoposkihanhien vähäisyys ja hieman mehiläisiä muistuttavien kukkakärpästen yleisyys.

Varsinaista kasvi- tai kukkaloistoa en ole Vepsässä tänä kesänä huomannut, syynä todennäköisesti kuiva ja sateeton kesä. Tutuilla kasvupaikoilla olleet kasvit ovat jo ajat sitten kuukahtaneet.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti