sunnuntai 2. heinäkuuta 2017

Lauantairetki Vepsään

Eilen lauantaina tein extempore-reissun Turun kaupungin ulkoilusaareen Vepsään. Kyseessä oli tämän kesän viides käyntikertani siellä. Ensimmäisellä matkalla ostamani kausikortti Aurajoesta Vepsään liikennöivään Lily -laivaan on jo tuottanut hintansa takaisin.

Hieno puolipäiväretki olikin taas. Grillausta, lintujen kuvaamista ja tuttujen kanssa porisemista. Kolmessakin tunnissa saarella ehtii kummasti säätää kaikenlaista.

Erikoisin bongaamani lintu oli tällä kertaa utelias ja peloton meriharakka. Muutama vuosi takaperin kollegansa oli niin rohkea, että tuli ja nappasi makkaran lautaseltani. Hinattuaan kyrsän muutaman metrin päähän, alkoi lintu aterioimaan kaikessa rauhassa. Sain tilanteesta hyviä valokuvia, joista yksi pärjäsikin mukavasti Kamera-lehden kisassa.

Tämänkertainen meriharakka yllytti mukaansa toisenkin lajitoverinsa. Linnut hyppivät pitkin grillikatosta ruuan toivossa. Salamannopeat lokit vaan tekivät syöksyjään ja meriharakkaparat jäivät monta kertaa ilman suupaloja, vaikka toivon mukaan saivat nekin tarpeeksi.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti