keskiviikko 5. heinäkuuta 2017

Kultarannan puutarhassa

Viime viikon perjantaina tarjoutui tilaisuus käydä Kultarannassa Naantalissa, tasavallan presidentin kesäasunnolla. Tarkemmin kylläkin vain puutarhakierroksella, itse graniittilinnaan ei ollut asiaa.

Huomasin mainoksen aiheesta ja värväsin muutamia tuttuja mukaan. Emme olleet ainoita, sillä iltakuudelta alkanut kierros keräsi valtavan suosion. Ihmisiä oli liikkeellä satoja.

Kultarannan puutarhakierrokselle pääsee toki muulloinkin, mutta tiedä sitten miksi juuri tällä kertaa oli sakkia oli pilvin pimein. Tapahtuma oli ilmainen.

Laajassa puutarhassa oli mahdollisuus liikkua joko oppaiden vetämissä ryhmissä tai sitten omatoimisesti. Valitsimme jälkimmäisen vaihtoehdon. Ihmisiä oli niin paljon, ettei olisi ollut järkevää jumittaa isossa porukassa. Toisaalta nyt oppaan takuulla mielenkiintoiset selostukset jäivät kuulematta.

Olen ollut Kultarannan puutarhassa kerran aikaisemmin. Kesällä 2009 järjestetty kierros ei kiinnostanut lähellekään näin suurta ihmismäärää. Muistaakseni kävelyväylien pohja oli tuolloin betoniharkoista tehty, kun nyt tilalla oli suuria kivilaattoja. Saatan muistaa väärinkin, mutta muuten ei tainnut juuri mikään olla muuttunut.

Ympäri puutarhaa oli sijoitettu merkillistä nykytaidetta. Ne poikkesivat suuresti esimerkiksi Mannerheimin patsaasta, jollainen myös alueelta löytyy. Tyhjänpäiväisiä ja aivan väärässä paikassa olevia luomuksia katsellessa tuli lähinnä vaivautunut olo. Mutta varmasti joku osaa arvostaa, kun tuonne asti ovat näytille päässeet.

Siellä täällä päivystäneet presidentin turvamiehet olivat pukeutuneet kesäisen rennosti. Kun vielä kahdeksan vuotta takaperin he näyttivät mustine pukuineen lähinnä James Bondeilta, oli nyt shortseja ja värikästä paitaa yllä. Presidentti Sauli Niinistöä tai rouva Jenni Haukiota en nähnyt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti