maanantai 20. maaliskuuta 2017

Pikku-Pukin promenadilla 18. maaliskuuta

Pikku-Pukin promenadi on Turun Ruissalossa sijaitseva merenrantaa myötäilevä tie, jonka varrella on lukuisia komeita pitsihuviloita. Se on myös suosittu ulkoilureitti - harvoinpa paljon komeimmissa maisemissa saa pistellä jalkaa toisen eteen.
Lauantaina 18. maaliskuuta Ruissalossa oli vilinää. Kansanpuiston hiekalla maahanmuuttajat juhlivat. Keskelle rantaa oli pystytetty tukkikeko, joka todennäköisesti tuikattiin tulee myöhemmin illalla. Kovaäänisistä raikasi itämainen kebabmusiikki lähes samalla volyymilla kuin räppi kesällä Ruisrockissa.

Tapahtuma herätti kummastusta kantasuomalaisissa ulkoilijoissa. Minultakin tultiin kyselemään mitä ihmettä täällä mahtaa tapahtua. Muutamien juhlijoiden heiluttaman lipun luulen olleen Kurdistanin tunnus.

Arvoitukseksi jäi mitä seremonioita rannalla vietettiin. Autolle palatessani juhlakansaa oli ehtinyt saapua satapäin. Facebookin suositusta Turku kuvin ja sanoin -ryhmästä asiaa tuskin saisi selville, sillä ylläpito huolehtii tehokkaasti siitä, että kysymys takuulla tulkittaan rasistiseksi.


Pikku-Pukin promenadin ehkä tunnetuin ja silmiinpistävin rakennus on Villa Gustafsbergin uimahuone. Sitä tuskin voi olla huomaamatta jos kävelee ohi tai katselee Ruissaloa ruotsinlaivan kannelta.

Promenadin varrella oli pitkään pieni kahvila Villa Ekhems Cafe, jota pyöritti mukava eläkeläismies. Valitettavasti nykyiset omistajat eivät kuulemma moista toimintaa tontilleen halunneet, joten pienestä ikkunasta kesät talvet hymyssä suin kurkkinut pappa ja tuoreet munkit ovat muisto vain.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti