sunnuntai 26. helmikuuta 2017

Mäntyniemen talviriehassa

Lauantaina 25. helmikuuta Turun Hirvensalossa Mäntyniemen kesäkodin alueella järjestettiin PAU:n Varsinais-Suomen ammattiosaston talvirieha.

Ajankohtaan sattui osumaan harvinaisen komea keli. Parin asteen pakkanen ja auringonpaiste oli vallan optimaalinen ulkoiluilma.

Hiihtolomaviikolle ajoittuva ja etenkin lapsiperheille suunnattu talvirieha on menneinä vuosina ollut äärettömän suosittu. Nykyään tapahtuma kerää kumma kyllä vain joitakin kymmeniä osanottajia. Harmi, sillä nytkin sekä järjestelyt että luonnonvoimat olivat enemmän kuin kohdillaan.
Koska satun olemaan ammattiosaston jäsen, ajattelin poiketa katsomassa miltä kesäkoti näyttää aurinkoisena talvipäivänä. Ilmoittautuminen tapahtumaan tosin jäi vähän viime tippaan.

Mäntyniemeen allekirjoittanutta vetää lähinnä erinomainen ruoka, joka ei pettänyt tälläkään kertaa. Vuosi, pari sitten söin siellä parasta makkarakeittoa miesmuistiin. Mutta eipä tämänkertaisessa hernekeitossakaan ollut valittamista! Erinomaisesti grillatut makkaratkaan eivät olisi voineet paljon paremmilta maistua.
Marttilasta saapunut poni viihdytti perheen pienimpiä parisen tuntia.

"Pieni työmies" Matti Viki Vikström uumoili aikansa kuinka paksua jää mahtaa olla Mäntyniemen laiturin edustalla. Asia selvisi lopulta uutteran kairaamisen jälkeen. Tulokseksi saatiin peräti 38 senttiä.

Talviriehan ohjelmistoon kuului myös kolmen rastin luontopolku. Olen joskus aikaisemminkin kiertänyt sen, mutta tällä kertaa tuli lähinnä katseltua reitin varrella olevia vuokramökkejä sillä silmällä jos kesällä jonkun vuokraisi.2 kommenttia:

  1. Hienoja mustavalkokuvia!
    On se kumma ettei ihmisiä kiinnosta enää mikään yhteinen. Nytkin Mäntyniemessä mahtava aurinkoinen ilma, maksutonta makkaraa, papusoppaa, paistetui letuui, mehua ja arvontaa....silti paikalla vain vähän porukkaa!
    T.Matti "Viki" Vikström

    VastaaPoista
  2. Lieneekö syy informaation puutteessa vai missä? Hyviä mustavalkokuvia tosiaan.

    VastaaPoista