perjantai 20. tammikuuta 2017

Terry Chimes rumpalina

Huomasin tässä yhtenä päivänä, että olen viime aikoina kuunnellut paljon yhtyeitä, joissa on rumpupallilla häärännyt Terry Chimes. Kun nyt hierotte aivonystyröitänne ja miettitte kuumeisesti kuka helvetin Chimes, ehkä tämä blogijuttu hieman valaisee asiaa.

Terry Chimes ilmestyi tietoisuuteeni melko tarkkaan 32 vuotta sitten. Suosikkibändini Hanoi Rocksin brittirumpali Razzle kuoli auto-onnettomuudessa Los Angelesissa joulukuussa 1984. Chimes pestattiin nopeasti hänen tilalleen. Mies oli aikaisemmin soittanut kahteen otteeseen kuuluisassa The Clashissa, jota pidetään yhtenä kaikkien aikojen merkittävimmistä punkbändeistä.

Chimes esiintyi Hanoin kanssa tammikuussa 1985 Helsingin Kulttuuritalolla kahdessa konsertissa, joista toinen televisioitiin. Muutama kappale näytettiin Europe-A-Go-Go -ohjelmassa, joka oli muistaakseni peräti suora lähetys. Myöhemmin keväällä YLE esitti koko keikan.


Hanoi Rocks vuosimallia 1985. Nasty Suicide, Terry Chimes, Mike Monroe, Andy McCoy ja Rene Berg. 

Hanoi Rocks eli vielä seuraavat puoli vuotta Chimes rumpalinaan. Kesällä 1985 hän sekä Hanoin kitaristit Andy McCoy ja Nasty Suicide olivat jo kiertueella Suomessa uuden orkesterinsa kanssa. Cherry Bombziksi nimetyssä kokoonpanossa vaikuttivat myös basisti Timo Kaltio ja näyttävä naislaulaja Anita Chellamah. Myöhemmin Kaltio vaihtui Dave Tregunnaan, joka oli aiemmin soitellut Sham69:ssa ja The Lords Of The New Churchissa. Jälkimmäinen oli Hanoin kaveribändi Lontoossa.

Bombz soitteli lähinnä Andy McCoyn tekemiä biisejä, joista monet olivat Hanoin loppuaikojen levyttämätöntä materiaalia. Mikäli Hanoi olisi jatkanut, olisi se tämän perusteella kehittynyt huomattavasti popimpaan suuntaan.

Cherry Bombz oli valitettavan lyhytikäinen juttu, vaikka bändissä olisi ollut potentiaalia paljon. Tiedä sitten mihin homma oikein lopahti. Yhtään täyspitkää albumiakaan se ei saanut aikaiseksi. Vain mini-lp:n, maksisinglen ja livelevyn.


Cherry Bombz vuonna 1986. Dave Trugunna, NAsty Sucide, Terry Chimes, Anita Chellamah ja Andy McCoy.

Vuosina 1987-88 Chimes rummutteli heviä kuuluisassa Black Sabbathissa. Miehistövaikeuksien kanssa kamppaillut bändi oli tuohon aikaan oikea työvoimatoimisto. Ukkoa tuli ja meni. Chimes esiintyy The Shining -videolla, muttei soita yhtyeen albumeilla.

Vuonna 1956 syntynyt Chimes on nykyään kiropraktikko. Hän jätti soittohommat pitkäksi aikaa, mutta viitisen vuotta sitten rumpukapulat alkoivat jälleen kiinnostaa. Nykyään Chimes vaikuttaa The Crunchissa ja ex-Cherry Bombz -laulaja Anita Chellamahin bändissä.

Kuulin The Crunchista ensimmäisen kerran kesällä 2015, jolloin luin kaverini Marko Syrjälän tekemän haastattelun Chimesistä. Syrjälä oli Lontoon matkallaan tavannut hänet ja saanut nauhalle mielenkiintoista tarinaa muun muassa Hanoi Rocks -ajoista.

Rupesin vasta hiljatain kuuntelemaan The Crunchia Youtubesta. Yhtyehän on suorastaan loistava. Tarttuvia punk- ja powerpop -biisejä toinen toisensa perään. 2013 ilmestynyt Busy Making Noise -albumi on tuubissa kokonaan ja se kyllä pitäisi hankkia fyysisenä äänitteenäkin. 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti