torstai 1. lokakuuta 2015

Motörheadin uutuuslevy Bad Magic

Vuonna 1975 perustettu brittiläinen hevibändi Motörhead julkaisi hiljattain 23. virallisen studiolevynsä Bad Magic.Yhtye on jo pitkään käynyt puoliteholla, koska basistilaulaja Lemmy Kilmister kärsii terveysongelmista. Keikkailu ei oikein tahdo sujua. Konsertteja on jouduttu tuon tuosta keskeyttämään muutaman kappalee jälkeen, kun Lemmy on alkanut voimaan pahoin. Joulukuussa 70-vuotta täyttävä rokki-ikoni ei halua luovuttaa, vaikka kuluttajalle jatkuvat keskeytykset ja epävarmuus ovat varmasti piinaavia.

Olen nähnyt Motörheadin livenä kymmenisen kertaa. Homma on aina toiminut moitteettomasti. Bändin pitäisi esiintyä 6. joulukuuta Helsingissä yhdessä toisen brittiveteraaniorkesterin Saxonin kanssa. En kumminkaan löisi vetoa asian puolesta. Vaikka pitkänlinjan Motörhead-fani olenkin, ovat viimeaikaiset tapahtumat vieneet sen verran uskoa bändin jatkuvuudesta, että parempi vaan olla realisti.


Mikäli Lemmy kuolisi kesken konsertin, olisi se kai ennenkuulutatonta koko musiikkihistoriassa. Popedan kitaristi Arwo Mikkonen kuoli soundcheckissä, mutta Lemmyn elämäntyylille komeampaa olisi potkaista tyhjää vaikka kesken Overkill -kappaleen. Niin brutaalilta kuin se kuulostaakin.

En tarttunut järin toiveikkain mielin Bad Magic -levyyn, jonka löysin käyttämättömänä kirpputorilta yhdeksällä eurolla. Tuohon hintaan se oli pakkohankinta.

Yhtyeen 2000-luvun levyt ovat olleet kovin tasapaksuja, eikä uutuuskiekko tuo siihen minkäänlaista muutosta. Päinvastoin; lätty kuulostaa vielä tylsemmältä kuin muutama edeltäjänsä.

Kun levy alkaa Lemmy kähisee "Victory or die!". Paljon muuta Bad Magicista ei sitten mieleen jääkään. Kakkoskappale Thunder & Lightning muistuttaa vanhasta kunnon meiningistä, mutta muuten on kovin tylsää junttaamista kautta linjan.

Viimeisenä kuultava Rolling Stones -coveri Sympahty For The Devil sen sijaan toimii hienosti, vaikka jossain sitäkin ihmeteltiin miten moinen klassikko muka taipuu Motörheadin käsittelyssä.


Kaukana ovat ajat, jolloin odotin vesi kielellä uuden Motörhead -levyn ilmestymistä. Sellainen hetki oli esimerkiksi kesällä 1983, kun Another Perfect Day teki tuloaan. Siinä vasta hieno albumi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti