torstai 16. huhtikuuta 2015

Pitkäperjantain saaristoajelu osa 4 - Nauvon satamassa

Kun pitkäperjantain ajelulla löytyi Nauvon kirkonkylästä ennestään vieras luolasto ja luksustaloalue, oli Nauvon satama (Nagu hamn) sentään tuttu.

Satamassa tulee välillä kesäisin käytyä pizzalla. Pari kertaa olen hypännnyt yhteysalukseen, suuntana entinen leprasairaiden karkoituspaikka Seilin saari. Käymisen arvoinen paikka.


Toisesta saaristokunnasta, Kustavista, kotoisin olevana en voi kuin kadehtia Nauvon satamaa. Siellä ei vastaavaa ole, vaan palvelut ovat hajallaan ympäri kuntaa. Nauvossa on yhteen paikkaan keskitetty oikein urakalla.

Kesä, aurinko, saaristo. Nauvon kirkonkylällä on Saaristomeren suurin ja suosituin satama. Sataman ja lähiympäristön palvelut ovat monnipuoliset ja perinteisen, aktiivisen ja saaristo- ja merenkulkualueen keskellä. 

Täällä houkuttelevat puodit, kahvilat ja ravintolat, hotellit, taide, uimarannat sekä tapahtumat. Kirkonkylällä ja sen lähialueilla on paljon nnähtävää ja runsaasti paikkoja vierailla. 

Nauvon satamassa useimmat palvelut ja nähtävyydet ovat mukavan etäisyyden päässä. Satamassa on laaja veneilyyn liittyvä palvelutarjonta ja ruokakaupat, apteekki, Alko, pankit, tori ym. ovat vain muutaman minuutin kävelymatkan päässä. 

Näin sanailee sataman kotisivujen esittelytekstin laatija. Mitäpä tuohon lisättävää.Pitkäperjantaina satamassa oli jonkun verran liikennettä. Pari venekuntaa oli jo aloittanut purjehduskautensa. Jopa yksi putiikkikin oli auki.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti