sunnuntai 26. huhtikuuta 2015

Joensuu Riihimäki levyllä ja keikalla


Joensuu Riihimäki on turkulaisorkesteri, jonka erikoisen nimen takaa löytyvät trubaduurina tunnettu Sami Joensuu ja pitkänlinjan kitaristi Kari Riihimäki. Kumppanukset ovat aiemmin esiintyneet kahdestaan, mutta nyt on koossa oikea bändikin, jossa mukana on rumpali Moilu Moilanen.

Yhtyeen debyyttialbumi Greetings From The Edge Of The World ilmestyi juuri. Amerikkalaiseen singer-songwriter -perinteeseen, bluesiin ja kantriin nojaava levy sisältää kymmenen pääosin rauhallisesti kulkevaa kappaletta.

Olen kuunnellut levyn muutaman kerran autoillessani. Sopivan mittansa takia kiekkoon ei ehdi ainakaan kyllästyä. Nykylevyjen tapaan Greetings From The Edge Of The Worldia ei ole ahdettu täyteen, vaan se sentään loppuukin joskus. Tiukka kymmenen kappaleen kokonaisuus tukee sitä varmasti paremmin joku 70 minuuttinen järkäle.

Noin vuosi sitten ilmestynyt Joe's Cafe Blues on oiva lohkaisu singleksi, mutta albumilta löytyy monta muutakin vahvaa raitaa. Bob Dylanin All Along The Watchtower saattaa äkkiseltään kuulostaa kliseiseltä valinnalta lainabiisiksi. Joensuu Riihimäki on onnistunut tekemään siitä niin omanlaisen version, etten heti meinannut tunnistaa koko kappaletta.


Perjantaina 24. huhtikuuta oli Greetings From The Edge Of The Worldin levynjulkistamiskeikka Pikku-Torressa Turussa. Kokoonpano oli laajempi kuin perusbändi; Joensuun, Riihimäen ja Moilasen lisäksi lavalla nähtiin levylläkin esiintyvät kosketinsoittaja Tumppi Vähä-Pesola, taustalaulaja Anna Kivinen ja sellisti Aapo Romu.

Keikkapaikkana Pikku-Torre on sikäli ongelmallinen, että jollet pääse baaritiskin ja lavan väliin, tuppaa illan esiintyjä helposti menemään vähän ohi. Kauempaa on hankala seurata, sillä pöydät on sijoitettu niin merkllisesti, etteivät ne palvele kai muita kuin ruokalijoita päiväsaikaan. Kuten arvata saattaa, oli lavanedusta jo valloitettu saapuessani paikalle.

Joensuu Riihimäki sai illan yleisöltä hyvän vastaanoton. Torressa näkyi runsaasti sekä entisiä että nykyisiä turkulaisia musiikkiaktivisteja. Tiedä sitten jatkuuko ison kokoonpanon kanssa keikkailu tulevaisuudessakin, mutta ainakin hienosti tuntui toimivan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti