torstai 30. huhtikuuta 2015

Sumujen Saaronniemi

Joskus valokuvaajaa onni potkaisee. Minulle kävi niin sunnuntaina 26. huhtikuuta.

Illansuussa Ruissalon Saaronniemeen saavuttuani alkoi aurinko paistaa, vaikka päivä oli muuten ollut harmaa ja pilvinen. Samalla merelle nousi sankka sumu. Eipä muuta kuin kamera esille laukusta ja laukaisinta painelemaan.
Olin jo lähdössä pois, kun päätin vielä käydä katsomassa läheisellä Kolkannokalla millainen meininki siellä mahtaa olla näin sumun vallitessa. Se todellakin kannatti, sillä aivan rannan tuntumassa uiskenteli kolmisenkymmentä joutsenta sumuverho taustanaan.
Pian alkoi kuulua moottorin jyrinää. Naantaliin matkalla ollut Finnlinesin laiva ajoi Saaronniemen ohi. Joutsenet alkoivat hiljalleen uiskennella laivan suuntaisesti. Odotin, että paatti on sopivasti taustalla hollilla ja annoin kameralle kyytiä.

Samana iltana Facebookin Turku sanoin ja kuvin -ryhmään lataamani kuva on saanut tähän mennessä käsittämättömät 415 tykkäystä! Se on selvästi uusi ennätykseni, vaikka ahkerasti kuvia olen tuollekin palstalle lähettänyt muiden iloksi ja ehkäpä joidenkin murheeksi.


Laiva ja joutsenet -kuvani on kirvoittanut myös lähes 40 kommenttia.  
"Joku on joskus oikeassa paikassa oikeaan aikaan! Todellakin. Tuskin saat enää koskaan samanlaista."
"Onks toi totta vai unta!!!!!! Kyllä on hieno!"
"Kertakaikkiaan oikeassa paikkassa, oikeaan aikaan ja oikealla hetkellä onnistuitkin napsasemaan! Tyylikäs kuva!" 
"Heitä on oikein sakki liikkeellä..taitaa paatti jäädä kakkoseksi."

Kuten olen aiemminkin todennut, ovat kuvankäsittely ja valokuvaus mielestäni kaksi eri asiaa. Myös välineurheilu eli hienoilla ja kalliilla kameroilla elvistely on turhaa, ellei omaa minkäänlaista silmää kuvaamiselle. Oikea ajoitus ja kuvaajan näkemys ovat mielestäni hyvän valokuvan a ja o!    

3 kommenttia:

 1. Mitäpä noihin kommentteihin on lisättävää. Tai onhan sentään. Mikä sen hienompaa, olet vappuaattona kotona ilman suurempaa juhlintaa. No, ehtiihän sitä...
  -hannuT.-

  VastaaPoista
 2. Joutsenten Wappumarssi!
  T,Matti "Viki" Vikström

  VastaaPoista
 3. Joutsen kuvat ovat kyllä tosi mahtavia, upeita, wau!
  -m-

  VastaaPoista