torstai 4. joulukuuta 2014

Kepeät mullat, Huuhaa-setä!

Torstaina 4. joulukuuta 2014 suruviesti tavoitti Martti Innasen fanit ympäri Suomen maan. Huuhaa-setänäkin tunnettu Innanen menehtyi lyhyen sairauden jälkeen Meilahden sairaalassa keskiviikkona aamupäivällä.


Tunnettu muusikko, laulaja ja taidemaalari oli kuollessaan 83-vuotias. Viime vuosikymmeninä naivistisia taidemaalauksia tehnyt Innanen tuli kuuluisaksi 1960-luvulla. Hän löi läpi vuonna 1967 Elsa kohtalon lapsi -kappaleella. Se oli Suomen listaykkösenä neljä kuukautta, ja Innasen levy Suomen myydyin sinä vuonna. Hän sai Billboard-palkinnon Suomen ykkösartistina.

Ennen uraansa humoristisen studiomusiikin parissa, Innanen soitti instrumentaalijazzia kitaralla ammattimuusikkona. Lisäksi hän teki radiokuunnelmia Yleisradiossa. 1970-luvulla Innanen kiinnostui maalaustaiteesta.

Allekirjoittaneelle Martti Innanen on ollut merkittävä henkilö vuonna 1978 tekemänsä Huuhaarallit -kasetin ansiosta. 1980-luvun alussa naapurin pojalta saamani nauha ehti pyöriä kymmeniä kertoja vuosien saatossa eri tilaisuuksissa ja kaveriporukoissa.

Vielä nykyäänkin Huuhaarallien mainioita juttuja kuunnellaan toisinaan, nyt tosin cd-muodossa. Yleensä kun on kumottu tarpeeksi maljoja, alkaa Huuhaa-setä kummasti ilmaantumaan paikalle.

Kerran tunnistin Huuhaa-fanin siitä, kun hän eräässä tilaisuudessa tokaisi aplodien päätteeksi "Hyvä Kymäläinen!". Moinen lause nimittäin on Huuhaarallien Hevosrakastajan laulun lopussa taputusten jälkeen. Ajattelin, että on pakko kysyä mahtaako kaveri kenties olla Huuhaan ystävä? Osui ja upposi!


2 kommenttia:

  1. R.I.P. Soittakaamme Innasen kunniaksi Porin Työväen Pierijöiden marssi...osui ja upposi myös meikäläiseen kyseisen herran tuotanto.

    VastaaPoista
  2. Tarkoittanet varmaan Porin Työväen Pierijöillä STP:tä eli Sörnäisten Työväen Pierijöitä? Huuhaaralleissa kuullaan kapelimestari Hoilger Horolan johdolla STP:n kantaesityksenä suolikaasurapsodia "Terveisiä perseestä"!

    VastaaPoista