sunnuntai 21. joulukuuta 2014

Vuoden luovat kuvaajat 2014

Posti-Pate yllätti perjantaina ja löysin eteisen lattialta Kamera-lehden Vuoden kuvaaja 2014 -kilpailun palkituista otoksista kootun kirjan. Ja peräti vielä kaksin kappalein, mikä lie postitusvirhe tullut toisessa päässä. Ylimääräiselle kirjalle ilmaantui heti vastaanottaja, joten joku muukin saa pian nauttia hienoista fotoista.


Kirja on nimeltään Kamera - Vuoden luovat kuvaajat 2014. Siinä on sata kisan parasta kuvaa. Minulta mukana on kaksi otosta, joista toisen palkintopallista en ollut edes tietoinen. Muistan toki lähettäneeni kuvan toimitukseen sähköpostilla, mutta on jäännyt vallan välistä, että se siellä pärjäsi. Muistaakseni heillä on ollut tapana kertoa palkintosijoille päässeille asia sähköpostilla, mutta ainakaan tällä kertaa näin ei ole tapahtunut. No, oli oikein mukava yllätys löytää kuvien joukosta "Meriharakka makkaravarkaissa"!

Otin kuvan viime kesänä Vepsän saaressa Turun Airistolla. Yllättävän kesy meriharakka tuli pöllimään makkaran suoraan lautaseltani, vaikka istuin aivan vieressä. Kaveri ei pelännyt lainkaan ja nyppi jopa herneitä Katja Salon kämmeneltä. Yksi makkara ei meinannut linnulle riittää ja pian se tepastelikin hakemaan uutta, mutta siinä vaiheessa estin sen aikeet. Pitihän sitä itsellekin jotain jättää.


Toinen palkittu kuvani on "Sammakko ja sääsket". Se on otettu viime keväänä Ruissalon Marjaniemessä, jossa kävin kyttäämässä sammakoita. Niitä löytyikin paljon ja sain lukuisia onnistuneita kuvia. Vekkulin näköinen sammako on saanut riesakseen verta imeviä hyttysiä, jotka pullistelevat sen elonnesteestä.
3 kommenttia:

 1. Onneksi olkoon! Kivoja juviahan nu olivatkin. Onkohan kyseistä opusta jossain myytävänä ja mitä mahtaa kustantaa?
  T.Matti "Viki" Vikström

  VastaaPoista
 2. Kiitos! En osaa sanoa onko kirjaa saatavilla, mutta ehkä Kamera-lehden kautta jos jostain.

  VastaaPoista
 3. Hienoja kuvia ovat, joten onnittelut saavutuksesta! Kuten olen todennut, enemmän kuvakisoihin osallistumisia.
  t: HannuT.

  VastaaPoista