lauantai 30. maaliskuuta 2013

Rokbar TurussaOsoitteeseen Aurakatu 14, Turku, aukesi viikko sitten uusi kapakka, jolla on lyhyt ja ytimekäs nimi - Rokbar.

Poikkesin Rokbarissa viime yönä. Paikka oli oikein positiivinen yllätys. Sisäänpääsy- tai narikkamaksuja ei ollut. Tila oli avara ja komeasti sisustettu sekä sopivan kokoinenkin. Iso tuoppi olutta maksoi viisi euroa. Henkilökunta oli portsareita myöten ystävällistä.

Tiskin takana nuori nainen tuijotteli pää kenossa ilmeisesti jotain näyttöruutua. Päättelin hänen olevan baarin tiskijukka. Hän kai vaihteli kappaleita tietokoneelta. Välillä isoihin taulutelevisoihin pamahti musiikkivideoita, mutta valtaosan ajasta niissä näkyi tekstiplanssi, jossa luki kulloisenkin kappaleen esittäjä ja seuraavaksi tulossa oleva biisi.

Musiikkilinja oli hyvin metallivoittoista. Sepultura, Kreator, Ministry, System Of A Down ja yllättäen jopa Rush soivat. Varsinaista kasariheviä ei tainnut tulla lainkaan, ellei sitten joku Iron Maidenin 80-luvulla tekemä kappale tullut jossain välissä. Toivottavasti tämä oli vain dj-tytön maku, eikä baarin varsinainen linja. Itse en ainakaan jaksa tuntitolkulla kuunnella rankkaa jynkytystä ja örinää.

Muutaman tunnin aikana kapakassa ehti käydä jonkun verran tuttuja naamoja. Oli harrastajamuusikoita turkulaisbändeistä kuten Cannibal Accident ja Arch Goat, viime vuoden Voice Of Finland -voittaja Mikko Sipola ja musiikkitoimittaja Nalle Österman.

Rokbarissa on välillä tarjolla livemusiikkiakin. Avajaisissa esiintyi duo Taage & Garfield. Tulossa on ainakin Erkki Seppänen, jonka joku saattaa tietää sellaisista yhtyeistä kuin Dreamtale ja Kypck. Keikkajulisteen perusteella hän esiintyy akustisena itse itseään säestäen.

Kadun toisella puolella oleva rockhenkinen Whisky Bar saa Rokbarista kovan kilpailijan. Tai on jo varmaan saanutkin.


1 kommentti:

  1. Kuulostaa potentiaaliselta after work-paikalta sijantinsa takia mulle, kokeilla pitää kait ainakin. Lieneeköhän kovinkin erilainen kokemus alkuillasta tai jopa iltapäivästä kuin myöhään. Pistetään joka tapauksessa korvavaikun taakse.

    VastaaPoista