torstai 19. heinäkuuta 2012

Vepsässä

Turun kaupungin ulkoilusaari saari on muinoin toiminut salakuljettajien piilopaikkana. Nykyään Vepsä tunnetaan suosittuna päiväretkikohteena ja Turun kaupungin virkistysalueena.

Vepsän saari sijaitsee keskellä Airiston ulappaa. Saari on mainio päiväretkikohde, jonne vie Turusta useita vesibussivuoroja päivittäin. Mahtavan, 27 metriä merenpinnan yläpuolella kohoavan kallion laelta voi tähyillä maisemia Satavan, Nauvon ja Rymättylän suuntaan.

Vepsässä on turvallinen uimaranta, kioski, kahvila-ravintola sekä vuokrattavana saunoja, veneitä ja kanootteja. Pidempään viihtyville löytyy myös majoitusvaihtoehtoja vuokrattavista loma- ja harjamökeistä. (turkutourning.fi)Vepsä on seitsemättä kesää kuulunut allekirjoittaneen vapaa-ajanviettopaikkoihin. Sellaiset kolmesta neljään kertaan suvessa tulee käytyä siellä.

Viimeisen parin viikon aikana on satanut reippaanlaisesti. Nyt osui sattumalta vuorokausi Vepsässä sellaiseen saumaan, ettei koko ainana tullut pisaraakaan. Sen sijaan paluulaivalla Turkuun taivas repesi Ruissalon kohdalla.

Mukana reissussa oli mukava viiden hengen porukka. Iso mökki on juuri passeli sellaiselle määrälle, vaikka sinne mahtuisikin pari henkilöä enemmänkin.

Henkilökunnan mukaan kaikki mökit olivat täynnä, enkä lainkaan ihmettele moista. Kun mökkivuokraan osallistuu muutama ihminen, ei se rokota lompakkoa ylivoimaisesti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti