perjantai 23. joulukuuta 2011

Lemmy Kilmister 66 vuotta jouluaattona


Viime viikolla Tampereella ja Helsingissä konsertoineen Motörheadin johtohahmo Lemmy Kilmister täyttää huomenna jouluaattona 66 vuotta.

Lemmy on ollut hevipiireissä arvostettu mies jo vuosikymmeniä. Viime vuosina hänen arvostuksensa on huomattu myös muualla. 2010 ilmestynyt dokumenttielokuva "Lemmy" keräsi ylistyssanoja niin katsojilta kuin kriitoiltakin. Puhumattakaan muusikoista, joita elokuvassa haastatellaan.


Viime vuoden keväällä Alkoon tullut Motörhead Shiraz -punaviini sai minutkin tilaamaan tuotetta pari pullollista. Ei niinkään sisällön, vaan pullon ja etiketin takia. Komea esine kirjahyllyssä. Uutuutena on Ruotsin Systembolagetissa myytävä Motörhead -vodka, joka on verhottu nahkakoteloon. Hintaa on lätkäisty vodkalle reilusti, mutta tuotteen menekkiä se tuskin haittaa.

Oma suhteeni Motörheadiin on kohta 30 vuoden mittainen. Ensimmäiset hevilevyni nimittäin olivat Motörheadin Iron Fist (-82) ja legendaariseksi kohonnut live-lp No Sleep 'till Hammersmith (-81). Rockabillyn, punkin ja uuden aallon sekä Hurriganesin ja Hanoi Rocksin kaltaisten bändien jälkeen hevi tuli ja hevi tappoi Kustavin Kivimaallakin.


"Motörhead on brittiläinen hard rock / heavy metal -yhtye, jonka perusti Lemmy Kilmister (laulu, basso). Yhtye aloitti uransa bluesvaikutteisella rockilla, mutta lisäsi pian tyyliinsä punkrockin nopeutta ja rujoutta. Motörhead oli musiikillisesti 1970-luvun lopun raskaimpia yhtyeitä, ja se vaikutti suuresti muun muassa thrash metalin syntyyn. Motörheadin albumeita on myyty maailmanlaajuisesti yli 45 miljoonaa.

Yhtyeen tunnetuimpia kappaleita ovat muun muassa "Ace of Spades", "Motörhead", "Overkill", "No Class", "Bomber", "(We Are) The Road Crew", "Killed By Death" ja "Iron Fist". Motörheadin sanoitukset kertovat yleensä ihmisen henkilökohtaisista ongelmista, elämästä, seksistä, sodasta, ja rockista. (Wikipedia)Olen nähnyt Motörheadin kymmenisen kertaa lavalla. Vaikea sanoa mikä niistä on mieleenpainuvin kerta, bändi kun on yleensä tasaisen hyvä. Erikoisin keikkapaikka taitaa olla Pohjois-Ruotsin Luulajan jäähalli, jossa yhtye soitti loppuvuodesta 2000. Muut Motörhead -livekokemukseni ovatkin pääosin festivaalikeikkoja.
Rankkaa rock'n'roll-elämää ainakin jo 60-luvun puolivälistä asti viettänyt mies on elämäntapaansa nähden hyvässä kunnossa, vaikka MTV3:n toimittaja Sami Ruokangas sitä hieman epäileekin haastattelussaan.

http://www.mtv3.fi/uutiset/kulttuuri.shtml/2011/12/1463392/motorheadin-lemmy-pelaa-jouluna-kasinoilla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti