sunnuntai 25. joulukuuta 2011

Fringe -scifisarja

Fringe on yksi harvoista televisiosarjoista, joita seuraan aktiivisesti. Vaikka kanavia on nykyään enemmän kuin koskaan ennen, ei tarjonta paljon hetkauta. Toista se oli ennen vanhaan, kun koko kylä puhui viikon verran mitä Dallasissa tapahtui. En tosin ollut Dallas-fani oikeastaan koskaan, kunhan esimerkkinä heitin.


"Fringe – rajamailla (Fringe) on yhdysvaltalainen scifisarja, joka alkoi Yhdysvalloissa FOX-kanavalla syksyllä 2008. Sarjan pääosissa ovat FBI-agentti Olivia Dunham (Anna Torv), tiedemies Walter Bishop (John Noble) ja tämän poika Peter Bishop (Joshua Jackson), jotka tutkivat omituisia tieteellisiä ilmiöitä, joiden sarjaa kutsutaan Kaavaksi. Sarjan ovat luoneet J. J. Abrams, Alex Kurtzman ja Roberto Orci." (Wikipedia)


Salaiset kansiot (suom. X-files) on yksi parhaista tv-sarjoista kautta aikojen. Se kantoi alusta loppuun hienosti. Toki alkupään jaksot olivat ehkä parempia, mutta sen viehätys ei kaikonnut osaltani minnekään edes sarjan vedellessä viimeisiään.


Salaisten kansioitten jättämää aukkoa ei kumma kyllä ole saatu täytettyä. Fringe (suom. Fringe - rajamailla) on ehkä lähinnä sitä. Erona heti alkuun on se, että kahden FBI-agentin sijaan Fringessä on kolme päähenkilöä. Heistä suurimman huomion vie erikoinen tiedemies Walter Bishop (John Noble), agenttien Olivia Dunham (Anna Torv) ja Peter Bishop (Joshua Jackson) jäädessä statisteiksi.


Fringen startatessa MTV3-kanavalla, mietin kauan mistä tämä omituista tiedemiestä näyttelevä äijä onkaan oikein tuttu. Sitten välähti. John Noble nimittäin näyttelee Taru sormusten herrasta: Kuninkaan paluu -elokuvassa Denethoria.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti