sunnuntai 4. joulukuuta 2011

Lämmintä syyssäätä joulukuussa

Viime vuonna talvi tuli jo marraskuun alussa. Ainakin kuukautta liian aikaisin. Siinä sitten kituuteltiin pakkasen ja kinosten keskellä pitkälle kevääseen. Ilmaastomuutos- ja lämpenemispuheet loppuivat kuin seinään. Sama virsi lienee taas alkanut, kun talvi antaa odottaa tuloaan.

Lauantaiaamuna 3. joulukuuta oli kirpeä pakkasaamu. Päivä oli aurinkoinen ja kaunis muutaman tunnin. Iltapäivällä alkoi vesisade ja illalla oikein kunnon rajuilma.

En erityisemmin kaipaa pakkasta ja lunta. Lumesta ei ole kuin haittaa, varsinkin jos sitä tulee niin paljon kuin kahtena viime talvena. Kertyy vaan kustannuksia ja järjettömiä lämmityskuluja. Suksikauppiaille asia on tietysti huonompi homma, mutta suurimmalle osalle varmaan riittäisi pikkupakkanen.

Kieltämättä pieni lumipeite tuo maisemaan komeutta eri lailla kuin sateen kastelema harmaus, mutta pelkästään esteettisistä syistä en sitä halua. Tuskin tässä kauan menee, kun saa taas tarpoa lumikasojen läpi ja palella bussipysäkillä myöhässä olevaa autoa odotellessa.

Sunnuntaina 4. joulukuuta Turun Ruissalon Saaronniemessä näytti tältä. Aivan samanlaista keliä oli Turun seudulla muutama vuosi sitten monta talvea peräkanaa, eikä media huudellut lumen ja jään perään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti