torstai 8. joulukuuta 2011

Jägarna 2

Jägarna 2 (suomennettu Pedon jäljllä) on jatkoa 1996 ilmestyneelle hittielokuva Jägarna (Metsästäjät). Kjell Sundvallin ohjaama elokuva oli tuolloin kova sana länsinaapurissa. Muistan 1996 syksyllä panneeni merkille Tukholman katukuvaa koristaneen isot Jägarna -julisteet ja niin metrojen- kuin linja-autojenkin kyljissä.
Hypen innoittamana kävin katsomassa Jägarnan heti Tukholman visiittini jälkeen. Elokuva menestyi Suomessakin hyvin. Tarina sijoittui Ruotsin Lappiin, jossa pikkukaupungin kovanaamat käyvät salakaatamassa poroja. Poliisi katsoo poikien harrastusta läpi sormien, kunnes Tukholmasta tullut paluumuuttajakonstaapeli (Rolf Lassgård) rupeaa heittämään kapuloita rattaisiin. Elokuvassa esiintyi myös suomalaisnäyttelijöitä kuten Åke Lindman ja Jarmo Mäkinen.


Jägarna 2 ei sinänsä ole jatko-osa ykköselle, mutta tapahtumat sijoittuvat samoille seuduille ja pääosaa esittää jälleen Lassgård. Elokuvan pahiksena nähdään ruotsalainen Hollywood-tähti Peter Stormare. Hänkin esittää poliisia, mutta ei ole aivan yhtä kaidalla polulla tukholmalaiskollegansa Lassgård.

Koska elokuva on kuvattu Torniojokilaakson maisemissa Kalixissa ja Överkalixissa, on mukaan ujutettu juoppoja suomalaishäiriköitä, joita esittävät Eero ja Juho Milonoff sekä Elina Knihtilä. Homma vaikuttaa hiukan päälleliimatulta, koska suomalaisten maine rajaseudulla ei enää nykyään voi olla noin huono.


Jägarna 2 toimii omana jännityselokuvana paremmin kuin Jägarnan jatko-osana. Suomessakin osataan tehdä jännäreitä, mutta dekkarien kanssa on vielä hakemista. Tämä on valovuoden päässä Vareksista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti