lauantai 16. heinäkuuta 2011

Seikkailijan retkiopas Varsinais-Suomen luoliin


Luolamiehenblogia netissä ylläpitävä, Aurasta kotoisin oleva Tuomo Kesäläinen on kierrellyt Varsinais-Suomen luolat läpi ja koonnut niistä kirjan. 

Eräs tuttuni, joka käy viikonloppuisin ja lomillaan ympäri maata ryömimässä kaikenmaailman onkaloissa, ei kovin maireaa arvosanaa Kesäläisen teokselle antanut. Olin kuitenkin kiinnostunut kirjasta ja tilasin sen Adlibriksestä. Hinta oli 25,50 euroa.

Kummastus oli suuri kun hain paketin Turku 81 -postikonttorista. Ihmettelin, että onkohan kyseessä lainkaan oikea tuote - kumman ohuelta paketti tuntui. Olisi ehkä pitänyt tutustua tuoteselosteeseen hieman permmin, sillä Kesäläisen kirja on todellakin niin ohut, etten sitä edes kirjaksi nimittäisi. Korkeintaan kirjakseksi tai vihkoseksi. 25,50 euroa on aika kova hinta näin vaatimattomasta painotuotteesta. Hintasuhde ei ole oikein kohdallaan.

Kirjassa on kerrottu selkeästi saapumisohjeet ei kohteisiin. Kuvitus saisi tosin olla paljon runsaampi, eikä tekijän omakohtaisia kokemuksia paikoista ole mukana lainkaan. Vain yleiskuvaukset kustakin kohteesta ja pari kuvaa. Lisäksi pari perustavanlaatuista kirjoitusvirhettä tuppaavat häiritsemään. Yläne ei suinkaan ole Ylänne ja Jeremian luolat eivät ole Jeremiaan luolat.

On kuitenkin hienoa, että Kesäläinen on nähnyt tämänkin verran vaivaa kootakseen yhtyeen näitä mielenkiintoisia retkikohteita. Kirja mukaan sunnuntaiajeluille ja kohti luolia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti