keskiviikko 31. toukokuuta 2023

Ida Ruissalon raunioilla

Jokunen vuosi sitten sain vihiä Turun Ruissalossa sijaitsevasta rauniotalosta. Kävin tuolloin katsomassakin sitä, mutta en tainnut ottaa hökötyksestä edes yhtään valokuvaa.

Facebookin Ruissalo-ryhmässä on joskus ollut talosta juttua, mutta ihmeen vähän siihen nähden kuinka vilkasta toimintaa palstalla muuten on. Kuvia löytyy sammakoista, linnuista ja kaikesta mitä eteen sattuu tupsahtamaan, mutta saaren rakennuksista näkyy harvemmin juttua. 

Ilmeisesti kyseessä on entinen karjasuoja. Olin havaitsevani talon jäänteissä erillisiä huoneita ja jopa koristeellista tiilirakentamista. Sellaista ei kai tuiki tavallisessa navetassa yleensä ole. Eräs tuttuni on tietoinen rakennuksesta, mutta häneltäkään ei irronnut mitään konkreettista informaatiota. 

Autiotalo- ja rauniomiljöö on suosittua mallikuvauksessa. Itsellekin juolahti heti mieleen, että tuolla voisi joskus napsia kuvia. Homma venyi muutamalla vuodella, mutta viime viikolla raunioille kanssani lähti turkulainen Ida. 
Ida on tuttu nainen vuoden takaa. Kävimme tuolloin Uittamon bunkkerimäellä kuvaamassa. Siitä tarkemmin linkissä http://kaislatuuli.blogspot.com/2022/05/porkkanatukka-graffitimaella.html

Toukokuinen arkiehtoo oli lämmin. Yhtä seikkaa en ottanut huomioon - nimittäin hyttyset olivat heränneet. Matkassa ei tietenkään ollut Offia tai muuta myrkkyä, joten raunioilla ei pystynyt olemaan niin pitkään kuin olin suunnitellut. Idaa itikat eivät taitaneet kiusata, mutta minusta ne olivat todella kiinnostuneita. Kuten aina. Rauniotalon jälkeen kävimme lähistöllä toisessa miljöössä, joka sekin on pitkään ollut mielessäni kuvauspaikkana. Tuomet sattuivat kukkimaan sopivasti ja ilta-aurinkokin pilkotti puiden välistä. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti