sunnuntai 4. syyskuuta 2022

Väriloistoa kasvitieteellisessä

Lauantaina 3. syyskuuta kävin ensimmäistä kertaa kuluvaa kuuta Turun Ruissalossa. Aikani Saaronniemessä kierreltyäni suuntasin Turun yliopiston kasvitieteelliseen puutarhaan

Huomio kiinnittyi yksivuotisiin koristekasveihin, joita puutarhassa on useassa rivissä. Värikkäät kukat vetivät puoleensa pörriäisten ja perhosten lisäksi paljon ihmisiä. 

Äidiksi ja tyttäreksi tulkitsemani pari otteli kovasti kuvia amiraaliperhosesta. Puheistansa päättelin, etteivät he eivät saaneet kännyköillään kuvattua otusta toivotuista vinkkeleistä. Allekirjoittaneella ei vastaavaa ongelmaa ollut, vaan perhonen tallentui vaivatta Canonin muistikortille. 

Vanhempi naisista kyseli kamerani perään. Annoin pari vinkkiä mikäli moinen vempele kiinnostaa. Ehkä ensi vuonna perhoset päätyvät hänelläkin helpommin kuviksi. 

Se on nyt sitten syksy niin kalenterikuun kuin kelienkin puolesta. Kuluvan viikon huima lämpötilan lasku viikon takaisesta shortsi- ja terassikelistä on ollut turhan nopea. Arkena saunan jälkeen tuulessa ja tuiverruksessa istuskelu melkein aiheutti flunssan, mutta kuuman juoman ja Buranan yhdistelmä vei onneksi voiton. 

Kasvitieteellisessä puutarhassa ei ollut vielä suurempia syksyn merkkejä ainakaan näin maallikon silmin. 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti