tiistai 2. huhtikuuta 2019

Kevätgrillausta Saaronniemessä

Lauantaina 30. maaliskuuta kokoonnuimme grillailemaan Turun Ruissalon Saaronniemeen Vepsän ulkoilusaaresta tutun porukan kanssa. Osaa heistä en ollut nähnytkään sitten viime elokuun, jolloin saaren kausi päättyi.

Tieto grillaustapahtumasta saapui kännykkääni noin kuukausi sitten, joten oli ainakin aikaa valmistautua tulevaan koetukseen. Ehkä seitsemän tuntia ulkosalla oli kumminkin liikaa, koska tätä kirjoittaessani olen totaalisessa flunssassa.

Päivällä Saaronniemessä oli poikkeuksellisen hieno ja tyyni ilma. Kyhmyjoutsenia käyskenteli aivan uimalaiturin vieressä, eivätkä ne olleet moksiskaan talviuimareista tai muista kulkijoista. Aika riensi vallan mieletöntä vauhtia ja illansuussa alkoi jo vähän tuullakin.


Monille saattaa tulla yllätyksenä, ettei Saaronniemessä ei ole saatavilla polttopuita. Ne pitää tuoda itse, mikäli haluaa grillata makkaraa tai muita herkkuja. Syynä kuulemma on, että ihmiset varastavat klapit mukaansa. Todella typerää käytöstä, joka ei mene ainakaan minun oikeustajuuni. Mutta meitä on moneen junaan.

Päivän mittaan Saaronniemen rannalla liikkui uimarien ja seurueemme lisäksi monia kansallisuuksia. Sakkia oli niin Kauko- kuin Lähi-Idästä ja samaan grillikatokseen saimme ukrainalaisporukan. He ratkaisivat polttopuuongelman säkillisellä grillihiiliä.


Harmittelin, etten ottanut kameraa mukaan. Yleensä se aina on laukussa, mutta nyt ajattelin pärjääväni pelkällä kännykällä. Olisi vaan todennäköisesti tullut hyviä kuvia kyhmyjoutsenista, jotka olivat kuin tarjottimella.

Oikein hauska ulkoilupäivä, mutta tätä kirjoittaessani olen niistänyt jo varmaan viisi kertaa. Kyllä se tästä taas.1 kommentti:

  1. Oikea sinappi! Auran sinappi valmistetaan Turussa. Sen sijaan ihmisten suomalaiseksi tuotteeksi luulemaa Turun sinappia jossain itäblokin maassa.
    T.Matti "Viki" Vikström

    VastaaPoista