lauantai 6. huhtikuuta 2019

Budapestissa osa 2 - Manowar Pub

Budapestin visiitin toisena päivänä suuntasimme Margitin sillan ja Tonava-joen yli Pestin puolelle. Etsimme Cafe Montmartren, joka tunnetaan myös nimellä Manowar Pub.

Manowar Pub on kummallisen tuntematon paikka ainakin suomalaistuttavilleni. Eräs turkulainen rokkihenkinen maailmanmatkaaja kertoi olleensa peräti 19 kertaa Budapestissa, mutta ei ollut kuullutkaan tällaisesta baarista. Nyt on.Manowar on amerikkalainen heavy metal-yhtye, joka herättää suuria tunteita niin puolesta kuin vastaan. Olen tykännyt bändistä 35 vuotta. Pelkästään siksi baarissa käynti oli oikeastaan välttämättömyys.

Ennakkoluuloistani poiketen pubissa ei raikunut Manowar yli sadan desibelin voimakkuudella. Kadun puolella terassilla musiikki ei juurikaan edes kuulunut. Sen ymmärtää, sillä hevimetalli saattaisi helposti karkoittaa tavalliset tallaajat.

Manowaria ei useamman tunnin oleskelumme aikana tullut kaiuttimista kuin pari biisiä. Muuten musiikkitarjonta noudatteli kyllä pääosin sinne suuntaan olevaa heviä, mutta joukossa oli vanhempaakin rokkia kuten Nazarethia.
Vaikka Manowar Pubin tarjoilijat olivat upeita nuoria naisia, pääasiassa asiakkaiden kanssa hääräsi viisitoista vuotta baaria isännöinyt israelilaislähtöinen Rami Peer. Vähän Manowarin soittajien näköinen ukkeli itsekin.

Ramin kanssa tulimme juttuun välittömästi ja hän jaksoikin turista kanssamme tuntitolkulla. Koko kuppila oli kuin museo hänen Manowar- ja muista bändikuvista. Monissa fotoissa mies poseeraasi itsekin mukana. Seiniltä löytyi kuvia Ramista niin Lee Aaronin kuin Sylvester Stallonenkin kanssa. Kun hän vielä kaivoi kännykästään kuvan Donald Trumpista, ei voinut kuin ihmetellä miten yksi henkilö on ehtinyt niin moneen paikkaan.

Seuraamme liittyi nuorehko itävaltalaisparikunta, joiden kanssa juttu luisti ja kaljaa kului litratolkulla. Loppujen lopuksi baarissa vierähti leijonan osa koko päivästä, joten pari potentiaalista turistinähtävyyttä jäi väliin. Mutta samapa tuo, kun kerran hauskaa oli koko rahan edestä.

Osoite: Budapest, Zrinyi u. 18, 1051 Unkari

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti