lauantai 26. tammikuuta 2019

Kolkannokan joutsenet 26. tammikuuta

Tänään tuli käytyä ajelulla Kustavissa ja Mynämäellä. Palatessa Turkuun koukkasin Ruissalon kautta. Kamera oli luonnollisesti mukana jos jotain mielenkiintoista kuvattavaa sattuisi ilmestymään linssin eteen.

Olin aivan varma, että näin hienolla ilmalla Saaronniemen parkkipaikka Ruissalon kärjessä olisi pullollaan autoja. Ihmetys olikin suuri, kun kaaroja oli vain kourallinen. Ulkoilukeli oli kumminkin melkeinpä loistava, ellei kahdeksan asteen pakkasen antanut haitata menoa.

Olin Saaronniemessä joskus siinä kolmen ja neljän välillä, jolloin on tähän aikaan vuodesta yhä valoisaa. Toista oli vielä joulukuussa, kun puoli kolmen maissa hämärä alkoi jo haitata aktiviteetteja.

Lähdin ilman sen kummempia odotuksia kuvauskohteiden suhteen tavanomaiselle lenkilleni Kolkannokkaan. Viikko sitten lauantaina en nähnyt ainuttakaan joutsenta lähivesillä, vaikka niitä yleensä tuppaa olemaan paljonkin. Nyt sen sijaan tärppäsi.

Ruissalon kyhmyjoutsenet ovat aika kesyä sorttia. Edes muutaman metrin päähän jään reunalle töllistelemään painellut koira ei niitä hetkauttanut suuntaan tai toiseen. Enkä minä tai muutkaan linnuista innostuneet kuvaajat, joita alkoi parveilla ympärilläni siihen malliin, että yhteentörmäykset olivat lähellä.

Vaikka ulkoilu luonnossa yleensä nannaa tekeekin, olisi mukava saada hyviä kuviakin siinä samalla. Joskus se onnistuu ja joskus ei juuri lainkaan. Tällä kertaa voisi todeta, että on kai sitä huonompiakin fotoja tullut otettua.

1 kommentti:

  1. Yhteentörmäyksiä Kolkannokassa a`la K.Jaramo. Yhdessä kuvassa vertauksellista seksuaalista fantasiaa vai? Joutsenet pylly pystyssä meressä, toisella naisella loistaa hälytysvalo haarusvälistä ja toinen on kietonut jalat tiukasti ristiin... olitko jotenkin aktiivinen...!?
    T.pieni työmies, vilkas mielikuvitus....

    VastaaPoista