tiistai 3. lokakuuta 2017

Syyskuinen Savojärvi

Viime viikon tiistaina kävin Kurjenrahkan kansallispuistossa ystäväni Helin kanssa. Alueen suosituin reitti Savojärven kierros on erityisen hieno näin syksyiseen aikaan.

Kuuden kilometrin lenkkin kierrettiin myötäpäivään. Mielestäni se on parempi vaihtoehto etenkin siinä mielessä, että loppumatkalle säästyy reitin komeimmat maisemat.

Puolenvälin jälkeen luontopolku alkaa myötäillä Savojärven rantaviivaa, jolloin se on huomattavasti isompi ilo silmälle kuin kuusimetsä tai vetinen suo. Riippuen tietysti mistä kukin sattuu tykkäämään.


Syyskuun lopun arkipäivänä Kurjenpesän parkkipaikalla oli parisenkymmentä autoa. Siitä huolimatta Savojärven kierroksella ei tullut kuin muutama ihminen vastaan. Kurjenpesän tulipaikallakaan ei oltu lähiaikoina grillailtu.

Heli ei ollut aiemmin ollut Savojärven kierroksella. Hän piti kumminkin kovasti näkemästään, vaikka syysruska ei viime viikolla ollutkaan vielä parhaimmillaan. Todennäköisesti ensi viikolla on - keskiarvon mukaan Lounais-Suomessa ja Turun seudulla nähdään 12. lokakuuta syksyn komein väriloisto.

1 kommentti: