sunnuntai 29. lokakuuta 2017

Dynamokeskus Bonkissa

Elokuun alkupuolella tuli poikettua Bonk-museossa Uudessakaupungissa. Bonk oli allekirjoittaneelle tuttu lähinnä vain Turun Caribian edustalla olevasta Posankka-patsaasta, jonka on suunnitellut Alvar Gullichsen, mies Bonk-idean takana.

Bonk Business Inc. tai O.y. Bonk A.b. on kuvitteellinen yhtiö. Gullichsenin lisäksi toteutuksesta vastaavat entinen Hurriganes-tuottaja, käsikirjoittaja Richard Stanley, koneenrakentaja Henrik Helpiö sekä valokuvaajat Magnus Weckström, Olli Lehtinen ja Magnus Scharmanoff.
Uudenkaupungin Bonk-museossa, Dynamokeskus Bonkissa, esitellään yhtiön historia 1800-luvulta nykypäivään koneiden ja valokuvien avulla. Rakkineet ja etenkin valokuvat ovat niin aidon oloisia, että uskoisin muutaman tuttavan menevän halpaan välittömästi taloon astellessa.

Yhtiö on olevinaan multiglobaali teollisuusjätti, joka työllistää 13 000 ihmistä 52 maassa. Se on maailmanjohtaja täysin toimintavapaiden koneiden valmistuksessa, kosmisen terapian sovellutuksissa, kulutustuotteiden jälleenpakkauksessa disinformaatiojärjestelmissä sekä LBH-teknologiassa (Localised Black Hole eli paikallistetut mustat aukot).
Bonk-museo kuvineen ja vehkeineen oli mielenkiintoinen kokemus, etenkin kun en ollut tutustunut aiheeseen juuri lainkaan. Nimi on vuosikaudet vilahdellut siellä täällä, mutta asia selvisi oikeastaan vasta nyt.

Oppaiden juttuja kuunnellessa ei voinut kuin ihmetellä miten hyvin heidän pokkansa piti. Puutaheinää sepittäneet nuorukaiset kuulostivat hyvin vakuuttavilta kertoillessaan anjoviskoneista ja muista vempeleistä.

1 kommentti:

  1. Onko noilla kaikki kotona vai liiallinen älykkyyskertymä?!
    T.Matti "Viki" Vikström

    VastaaPoista