tiistai 26. syyskuuta 2017

Pähkinäpolulla Raisiossa

Kävin melko tarkkaan vuosi sitten ensimmäisen kerran kiertämässä Raision Pähkinäpolun. Noin neljän kilometrin lenkki sijaitsee Kallasen kaupunginosassa. Kallanen puolestaan löytyy parin kilometrin päästä keskustasta Naantaliin suuntaan.

Vuoden aikana olin ehtinyt unohtaa missä Pähkinäpolun lähtöpaikka tarkalleen on. Metsäkallankatua piti hetki hakea. Kun vastaan lompsi finninaamainen teinipoika, vaistosin jo kaukaa, ettei tämä isänmaantoivo osaa auttaa pätkääkään. Tästä huolimatta mukana ollut Kimmo Lepa Lehto aukaisi ikkunan ja ja kysäisi kaverilta reittiohjeita. "Häh... siis mikä... en tiärä". Kiitos ja anteeksi.

Metsäkallankatu kumminkin löytyi kivenheiton päästä. Muutamalle autolle tehty levennys sijaitsee aivan pienasutuksen vieressä. Siitä livahdetaan metsäpolulle, jota ei hevin huomaisi ilman pienehköä infotaulua.
Käsittääkseni reitin varrella pitäisi olla pähkinäpuita. Vuosi sitten en havainnut niitä ollenkaan. Asia oli nytkin alkumatkasta mielessä, mutta unohtui vallan kun pistelin koipea toisen eteen pääosin kallioisessa ja mäntyvaltaisessa metsikössä.


Maisemallisesti Pähkinäpolku ei ehkä kovin kummoinen ole, etenkään jos kaipaa silmäniloksi vesistöjä. Mutta muuten oikein mukava, korkeuseroiltaan vaihteleva ja hyvin merkitty reitti yllättävän lähellä urbaania sykettä.

Muutamiin kohtiin polulle kaipaisin jonkinmoista ehostusta vaikkapa pitkospuiden muodossa. Savivellin väistely pitkin pusikoita kun ei ole järin mukavaa.3 kommenttia:

  1. Onko Pähkinäpolulla jotain majaa tai nuotiopaikkaa?
    T.Matti "Viki" Vikström

    VastaaPoista
  2. Siellä on hiihtomaja, joka kai toimittaa jonkinmoisen taukotilan virkaa. En tiedä miten ja koska on auki. Sen pihalla on laavu ja nuotiopaikka, ellen aivan väärin muista.

    VastaaPoista