sunnuntai 27. maaliskuuta 2016

Ulkoilemassa Haunisten altaalla

Viime sunnuntaina kävin Lundbergin Tonyn kanssa kiertämässä Haunisten altaan. Se on vuonna 1973 rakennettu tekojärvi Raisiossa Mahittulan kaupunginosassa. Alueen pinta-ala on 38 hehtaaria ja sitä käytettiin raakavesivarastona vuoteen 2012 asti.

Sitten viime käyntini Haunisten altaalla oli paikka muuttunut sen verran, että muutenkin ahdas parkkialue oli nyt entistäkin ahtaampi. Autoja oli suorastaan riesaksi saakka, eivätkä jotkut sankarit olleet tajunneet jättää edes sen verran tilaa, että letkasta mahtuisi ajamaan pois.

Haunisten allasta suunnitellaan muutettavaksi virkistyskäyttöön. Rannalle kaavaillaan yleistä uimarantaa, jollaista Raisiossa ei ennestään ole. Samalla vaivalla luulisi parkkiongelmankin tulevan kuntoon.

Autoruuhkaa lisäsi entisestään kuluneen vuoden aikana altaan alkupäähän rakennettu frisbeegolfrata. Lökäpöksyiset Cheek-kopiot yrittivät heitellä koreja minkä ehtivät.

Haunisten allasta kiertää reilun kolmen kilometrin pituinen ulkoilureitti, jossa on selkeät ja hyväkuntoiset polut. Varsinaista ruuhkaa reitillä ei ollut, mutta pari kertaa piti väistellä maastopyöräilijöitä, joiden suosiossa altasta ympäröivät polut tuntuvat olevan.

2 kommenttia:

  1. Mahtaako tuolta tulla pilkillä kalaa?
    T.Matti "Viki" Vikström

    VastaaPoista
  2. Pilkkijät molottivat vissiin venäjää, sen verran rannalle kuului tarinointia. Joku on kaloja tuonne aikoinaan istuttanut tai tuonut.

    VastaaPoista