perjantai 18. maaliskuuta 2016

Lapin reissu osa 5 - Badfellas Duo Pyhätunturilla


Maanantaina 7. maaliskuuta olimme Pyhätunturin kaupan pihalla odottelemassa kanssamatkustajia. Bussin oli määrä startata 15.45 kohti Lomakeskus Luppoa.

Sattumalta huomasin oven vieressä mainostelineen, jossa oli Badfellas Duon keikkajuliste. Pienessä laitamyötäisessä tuumailin kuskillemme, että tiedänkin tuon turkulaisorkesterin ja kyseessä lienee joku vanha juliste. Onneksi hän tiiraili sitä tarkemmin, koska keikkahan oli samana iltana kaupan takana olevassa Sportibarissa!

Se puolestaan tarkoitti sitä, että paikalle oli päästävä hinnalla millä hyvänsä. Viime kesänä nimittäin koin mahtavan spektaakkelin Turussa Wanhassa Rahtilaivassa, kun Badfellas Duo pani haisemaan. Kerrassan hulppea show, jolle näkemistäni kesän keikoista vetivät vertoja vain Whole Lotta 70's samassa paikassa, Backyard Babies Ruisrockissa ja Uriah Heep Karjurockissa.

Valta-osa porukastamme oli ehtoolla menossa Luostolle nauttimaan Ile "Junnun poika" Vainion ja Janus "Annan veli" Hanskin esityksestä. Lasse-kuski lupasi, että halukkaat voivat jäädä Pyhällä pois ja haetaan myöhemmin yöllä.

Badfellas Duo aloitti joskus ennen yhtätoista. Olin etukäteen kertonut seurueellemme, että nyt tulee kunnon musiikkia vähän joka lähtöön. Luulisi, että reipas rokki-, kantri-, punkki- ja irkkumeininki uppoisi sakkiin kuin veitsi voihin.

Niin myös kävi. Bändi otti työvoiton alta aikayksikön ja lopulta kansa suorastaan sekosi. Joukkoon liittyi Luoston tansseista palannut porukkakin. Kuulemma Ile ja Janus olivat olleet todella vaisuja. Onneksi Badfellas Duo pelasti heidänkin iltansa, koska mattimyöhäisetkin ehtivät kokea railakasta showta ainakin viimeisen puolen tunnin verran.


Badfellas Duo - Arska ja Jarno (kuva: Badfellas)

Flogging Molly, Green Day, Johnny Cash, Apulanta, The White Stripes, Neil Young sekä monet muut tutut ja hieman vieraammatkin kappaleet soivat pirun hienosti duon käsittelyssä. Lyömäsoittaja Arska cajon-rumpuineen sekä villimiehen elkeineen ja kitaristi-laulaja Jarnon hillitympänä esiintyjänä antoivat kaikkensa.

Tuskin Sportbarista käveli kovinkaan montaa pettynyttä ulos. Tai jos, syynä ei varmasti ollut illan orkesteri!1 kommentti:

  1. Olihan melkoiset vastakohdat Ile Vainio sekä Janus Hanski Lumikenttien kutsu"show" Luostolla ja Badfellasduo Pyhällä samana iltana, ensimmäinen oli limbo ja jälkimmäinen veti voiton kirkkaasti!
    T.Matti "Viki" Vikström

    VastaaPoista