lauantai 2. tammikuuta 2016

Vuoden ensimmäinen maakunta-ajelu osa 1 - Naantali

Vuoden 2016 ensimmäinen maakunta-ajelu ja valokuvausreissu suuntautui lauantaina 2. tammikuuta lähelle Turkua. Kohteina nimittäin olivat Raisio ja Naantali. Mukana matkassa olivat Harri Nato Leino ja Sunttu Sundell

Naantalin rannassa ja Kailon saaressa kiertely ei tarjonnut mitään uutta, mutta se ei varsinaisesti ollutkaan tarkoitus. Mielellään näissä maisemissa käy aina silloin tällöin.

Pakkasta oli auton mittarin mukaan -9. Päällisin puolin ulkona näytti kovin tyyneltä. Parkkipaikalta kirkkopuiston takaa käveli vielä reteästi ilman suurempia vilutiloja. Jahka Kailon saareen vievä silta häämötti edessä, olo oli kuin toiselta planeetalta. Pureva pakkasviima oli armoton - näpit jäätyivät välittömästi ja se vaikeutti huomattavasti maisemien tallentamista kameralla.Kailon saaressa sijaitsee Naantalin kesäinen turistirysä Muumimaailma. Kiersimme alueen ympäri. Remontti- ja rakennustyöt näyttivät olevan kesken monessa paikassa.

En lakkaa ihmetelemästä miten kummassa Muumimaailman portit ovat auki talvella. Luulisi vandalismia esiintyvän heti kun silmä välttää. Mutta ilmeisesti sitten ei, koska alueella pystyy vapaasti liikkumaan. Nykyajan mopopojilla on varmaan muutakin tekemistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti