keskiviikko 1. lokakuuta 2014

Luontomystiikkaa Ruissalon metsissä

Syyskuun 11. päivä muistetaan WTC-torneihin kohdistuneista terrori-iskuista vuodelta 2001. Istuskelin tuolloin kaverini nojatuolissa Turun Hämeenkadulla. Katselin televisiosta suoraa lähetystä, jossa lentokone lensi päin tornitaloa New Yorkissa.

Asunnon haltija itse oli yliopistolla espanjan kielen tunneilla. Sieltä palattuaan hän totesi tilanteen kuultuaan, että "nyt on kolmas maailmansota syttynyt!".

Syyskuun 11. päivä kolmetoista vuotta myöhemmin oli jokseenkin erilainen. Olin silloin Turun Ruissalossa kuvaamassa Laura Nurmen kanssa.

Olemme Lauran ottaneet kuvia puolen tusinaa kertaa aikaisemminkin. Kuvaustilanteessa kommunikaatiomme tuntuu sujuvan vaivattomasti, eikä tarvitse turhia säätää tai neuvoa.

Tällä erää ei ollut mitään sen kummempaa suunnitelmaa, kunhan vaan Ruissaloon. Mieleeni tuli Marjaniemen luontopolku, jossa on vanhoja jylhiä tammia sekä pystyssä että kaatuneina. Kävimme myös  Kansanpuistossa ja Kasvitieteellisen puutarhan mailla.

Niin Laura kuin minäkin ehdimme jo pari viikkoa sitten ladata kuvia Facebookiin, jossa niistä on kovasti tykätty. Eikä lainkaan hassumpia tullutkaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti