sunnuntai 8. kesäkuuta 2014

PJ Rautiainen Buffalossa

Korppoossa sijaitseva rantaravintola Buffalo on jo pitemmän aikaa ollut käyntilistallani, koska ulkoapäin paikka on vaikuttanut oikein viihtyisältä. Sielläpäin saaristoa tulee vaan harvemmin liikuttua.

Joskus sattumallakin on sormensa pelissä. Kuikuillessani parkkipaikalta terassin suuntaan, asetteli tutunnäköinen hahmo soittovehkeitä paikoilleen. Trubaduuri PJ Rautiainenhan se siinä. Ensimmäinen setti alkaisi sopivasti alle tunnin kuluttua, joten ei muuta kuin huurteinen pöydälle ja Rautiaisen kanssa jutustelemaan.


PJ Rautiainen on pitkänlinjan turkulaismuusikko, joka aloitteli uraansa hevilaulajana. Laajemmin hän nousi parrasvaloihin 90-luvun puolivälin tienoilla, jolloin mies levytti yhden albumin soulin ja popin sekoitusta nimellä Julius. Hän myös pääsi lämmittelemään Tina Turneria täpötäydelle Helsingin Olympiastadionille vuonna 1996.

Ura Juliuksena ei kuitenkaan ottanut tulta alleen. 2000-luvulla Rautiainen onkin tehnyt päätyökseen trubaduurin hommia. Silläkin saralla mies on varsin pätevä. Se tuli huomattua eilen jälleen.

Ensimmäisen setin aikana porukka ei ollut vielä juhlatunnelmissa, vaan keskittyi lähinnä syömään. Merenlahden poukamassa olevan ravintolan tarjoilijat saivatkin kantaa isoja annoksia pöytiin selkä vääränä. Buffalon menu ei järin monipuoliselta vaikuttanut, mutta tilauksia tuli solkenaan.
Rautiaisen kappalevalikoimassa oli mukana muun muassa kaikkien trubaduurien äidin eli Creedence Clearwater Revivalin tuotantoa, Johnny Cashia ja Neil Diamondia. Mies soitteli biisejä omina sovituksinaan ja välillä pääsi yllättämään. Esimerkiksi erään kappaleen introsta en olisi arvannut, että siitä lopulta kehkeytyy Riki Sorsan Haaveissa vainko oot mun. Se jäikin korvamadoksi, joka soi päässä tätä kirjoittaessani.

Rautiainen on vieraillut lähiaikoina studiossa. Tuloksena on puolitoista kuukautta sitten julkaistu single Tyttö keinahtelee. Kappale kuultiin myös Buffalossa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti