sunnuntai 15. kesäkuuta 2014

The Day - viimeinen taistelu

Suomessa turhan lisänimen saanut The Day on Kanadassa kuvattu Doug Aarniokosken vuonna 2011 ohjaama scifielokuva. Fox esitti leffan 28. toukokuuta.


Elokuvan ohjaajan nimi herätti oitis huomioni. Doug Aarniokoski viittaa selvästi suomalaisiin sukujuuriin. Miljöönsä puitteissa leffa olisi voitu kuvata Suomessakin, sillä metsää ja peltoa täällä riittää.

Ilmeisesti pienellä budjetilla toteutettu elokuva kertoo ryhmästä, joka reissullaan päätyy autiotaloon. Rakennus kuitenkin osoittauu ansaksi. Kellarista säilykepurkkeja etsiessä laukeaa hälytys, joka saa kellon pirisemään kuin ennen vanhaan Kivimaan koulun välitunnilla.

Kohtauksessa menettää hengensä Dominic Monaghanin esittämä hahmo. Monaghan on elokuvan ainoa niminäyttelijä. Ilmeisesti hänet pistettiin pois päiviltä jo leffan alkuvaiheessa, jos näyttelijäpalkkio oli suuri budjettiin nähden. Kaverihan on tunnettu muun muassa Taru Sormusten herrasta -elokuvista ja koheltaa nykyään televisiosarjassa pitkin metsiä etsimässä käärmeitä ja liskoja.

Juonellisesti köyhä leffa on kelpo katseltavaa, ellei etsi älykkäitä dialogeja tai Hollywood-tähtiä. Tulevaisuuteen sijoittuvassa elokuvassa ei ole ruokaa saatavilla, joten ihmisporukat metsästävät toisiaan aterian toivossa.

The Day ei ehdi tylsistyttää roisin toimintansa ja verellä mässäilyn takia. Siksi se ei ehkä sovikaan herkille katsojille. Mustavalkoisena toteutettussa elokuvassa sisuskalut ja elämänneste todellakin lentävät.

2 kommenttia:

  1. Kaikkii sääki katot!
    T.Matti "Viki" Vikström

    VastaaPoista
  2. Vanhana elokuvafriikkinä vastaan tulee kaikenlaista!

    VastaaPoista