sunnuntai 2. helmikuuta 2014

Kirjastosiltaa katsomassa

Kirjastosilta on joulukuussa 2013 avattu kevyen liikenteen silta yli Aurajoen Turun keskustassa. Sillan vihki käyttöön tasavallan presidentin puoliso Jenni Haukio 3. joulukuuta 2013.

Eipä ole aikoihin tullut käytyä noilla kulmilla, joten siltakävely on jäänyt allekirjoittaneelta paitsioon. Lauantaina tapahtui poikkeus, kun sattui olemaan asiaa kaupunginkirjastoon. Ajattelin samalla poiketa tutkimassa millainen luomus kirjaston taakse onkaan tehty.

Auransillan ja Tuomiokirkkosillan välissä sijaitseva Kirjastosilta on leveämpi kuin luulin. Hämeenkadulta katsottuna se vaikuttaa soukemmalta. Olen joskus iltaisin mennyt autokyydillä siitä ohi, jolloin valaistu silta on näyttänyt hyvinkin onnistuneelta rakennelmalta.

Hämärässä aamupäivässä se ei puolestaan säväyttänyt sitten lainkaan. Näytti perin vaatimattomalta verrattuna 90-luvun lopulla tehtyyn Teatterisiltaan. Mutta ilmeisesti Kirjastosillan ei ole tarkoituskaan olla yhtä pramea, ettei Aurajoen kansallismaisema häiriintyisi liikaa.

Sillan rakentamisesta käytiin kauhea vääntö puolesta ja vastaan. Itselleni oli tähän päivään saakka aivan sama tuleeko sellainen siihen vai ei. Nyt tuntuu, että olisi yhtä hyvin voinut rakentamattakin.

1 kommentti:

  1. Iltavalaistuna hieno, päivän valossa ei ehkä niinkään. Allekirjoittaneelle ei niin tärkeä silta, varsinkin kun en ole vielä moista siltaa yli kävellyt. Oletko muuten kävellyt Maariassa sillan yli, joka ei johda mihinkään?
    T.Matti "Viki" Vikström

    VastaaPoista