tiistai 13. elokuuta 2013

Hämis & Heinonen Rahtiksessa ja Janne Hurme Wanhassa salakuljettajassa 10. elokuuta

Wanhan Rahtilaivan liveillat vetelevät hiljalleen viimeisiään tämän kesän osalta. Monta hyvää esiintyjää on tuossa lähibaarissani suven mittaan ollut, viimeisimpänä Risto "Hämis" Hämäläisen ja kitaristi Markus Heinosen muodostama duo.


Hämis ja Heinonen aloittivat keikkansa Aurajoen toiselta puolelta kuuluneen Aurafestin räpin häiritsemänä. Onneksi heidän äänentoistolaitteistaan löytyi sen verran potkua, etteivät Cheekit ja muut turhuudet päässeet pilaamaan oikeaa musiikkia.

Risto Hämis Hämäläinen on pitkänlinjan trubaduuri, joka on soitellut muun muassa ruotsinlaivoilla. En tiedä kuinka usein kitaristi Markus Heinonen on hänen kanssaan keikoilla, mutta yhdistelmä on erittäin toimiva.

Kaverukset soittelivat muun muassa U2:n, Neil Youngin ja Lynyrd Skynyrdin kappaleita. Rahtiksen kansipaikat täyttyivät mukavasti noin kello 19 alkaneen keikan tahdissa. Ainakin minulla olisi vaikeuksia kävellä Rahtiksen ohi, mikäli tällainen kokoonpano siellä esiintyisi.Harmi, että keikkaelämys Rahtiksessa jäi vain yhteen settiin. Kahdeksan paikkeilla piti nimittäin lähteä Velkuan Teersaloon Wanhaan salakuljettajaan, jossa esiintyi Janne Hurme duo.

Hurme sai päivän varoitusajalla säestäjäkseen Kari Late Karvisen alias Garfieldin. He olivat harjoitelleet edellisiltana ja yönä biisejä läpi. Hurmeen vakiokitaristi oli yllättäen tehnyt tuplabuukkauksen kyseiselle illalle.


Ensimmäinen yhteiskeikka toimi pienestä hakemisesta huolimatta hyvin. Hurmeen takavuosien hitit Kirje ja Tinasormus saivat tanssikansan liikkeelle, mutta muuten lattialla oli hiljaisempaa.

Kahteen settiin kuului yllättäviäkin kappalevalintoja, joita juhlakansa ei selvästikään tuntenut. Kyllä niidenkin tahtiin olisi yhtälailla voinut panna jalalla koreasti.


Viime talvena Turun Pub Port Arthurissa näkemäni Hurme-keikka sisälsi vain suomenkielisiä biisejä. Velkualla oli mukana monta englanninkielistäkin rallia. Def Leppardin Hysteria, Kissin Heaven's of Fire ja yllätyksekseni jopa vanhan suosikkini Georgia Satellitesin Keep Your Hands To Yourself sopivat mainiosti Hurmen omien ja suomicoverien sekaan.


Hurmeen ja Karvisen seurassa oli oululaismuusikko Pete Ahonen, joka oli kesälomareissulla Turussa. Mies tunnetaan kolmesta levyttävästä bändistään Burning Point, Ghost Machinery ja Stargazery.


Wanhassa salakuljettajassa on pitänyt jo pari kesää käydä jonain livelauantaina. Nyt se toteutui, siitä iso kiitos kuskille Rikulle.

1 kommentti: