tiistai 4. syyskuuta 2012

Kaarinan Sikajuhlat

Kaarinan Hovirinnan rantaravintolassa järjestettiin lauantaina 1. syyskuuta Sikajuhlat. Esiintyjinä olivat suomalaisen roskalehdistön kultapojat- ja tyttö Matti Nykänen, Tauski Peltonen ja Johanna Tukiainen.


Tauski, Tuksu ja Matti

Ennakkoon kovaa kohua herättänyt tapahtuma veti puoleensa noin tuhat asiasta kiinnostunutta. Paikka tosin oli mitoitettu korkeintaan muutamalle sadalle, joten tunnelma oli todella tiivis.

Lipunmyynti tapahtui pelkästään ennakosta. Itse hankin lippuni sähköpostin kautta. Sain tilinumeron, maksoin 30 euroa ja portilla näytin henkilöllisyystodistusta. Kuulostaa melko sekavalta systeemiltä, mutta ilmeisesti homma kumminkin toimi.

Kuten niin monena lauantaina kesällä 2012 muutenkin, vettä satoi kaatamalla perjantaista sunnuntaiaamuun. Hovirinnassa järjestäjät olivat viritelleet lainapeitteitä ja pressuja sinne tänne, jotta olisi edes hiukan suojaa sateelta.

Astellessani sisälle portista, oli pakko todeta oikein ääneen, että ilmassa on nyt katastrofin ainekset. Jonot olivat jo 18:30 paikkeilla valtaisat, eivätkä katosviritelmät oikein vakuuttaneet.

Lipunhintaan kuului ruoka. Palvattua sikaa ja muita herkkuja sai syödäkseen. Ongelmana vaan oli pitkä jono ruokatiskille. Se oli niin suunnaton, etten edes harkinnut ruokailua. Kuuleman mukaan keskimääräinen jonotusaika oli 75 minuuttia. Osin sateessa seisten siinä saakin jo olla aika kova nälkä.

Juomatiskeiltä myynti sujuikin sitten paremmin. Tai ainakin minun kohdallani. Varmaan niissäkin oli ruuhkaa, mutta ilmeisesti onnistuin soluttautumaan aina sopivalla hetkellä tiskille.

Pressun alla seisoskelu tuntui aluksi todella vittumaiselta, kun joka suunnasta tuli väkeä. Milloin yksi töni vasemmalta, tuli toinen takaa ja kolmas käveli suoraan päin. Ihan sama, vaikka olisit ollut muita päätä pitempi kuten minun tapauksessani. Missään ei saanut olla edes puolta minuuttia koskematta.


Juontaja Iriz Silander

Illan ensimmäisen orkesterin piti aloittaa 18:30. Se kuitenkin aloitti vasta noin kello 20:40. Mutta kuten tapahtuman Facbook-sivulla kerrotaankin, "emme etene minuuttiaikataulun mukaan".


Illan aikataulu (emme etene minuutti aikataululla ajat ovat noin aikoja:))
klo 17 ravintola aukeaa
klo 18 eteenpäin ruoka katettuna
klo 18.30 Nothing Personal aloittaa ohjelman mukavalla musiikilla
klo 20 Tauski
klo 21 Johanna Tukiainen
klo 23 Matti Nykänen
klo 00.30 Tauski
ja vielä tämän jälkeen Johanna nousee lavalle
Illan emäntänä toimii Iris Silander
 
 
Nothing Personal oli täysin nimensä mukainen pumppu. Kaksi nuorta miestä ja yksi nainen soittelivat tylsiä lainabiisejä innottomalle yleisölle.
 
 
Tauski Peltonen saikin jo kansaan vipinää. Hän oli kuulemma mukana Sikajuhlinen järjestelyissäkin yhdessä paikallisen kebabyrittäjän kanssa.
 
 
Tauski heilui lavalla kahden tanssityötön kanssa ja esitti tunnetuimpia kappaleitaan taustanauhan säestyksellä. Kymmenen tuhtta naista kaatanut laulaja teki varmasti lähempääkin tuttavuutta tyttöjen kanssa keikan jälkeen, ellei jopa jo ennen keikkaa.


Tauski Peltonen
 
Matti Nykäsen show oli sen verran ammattitaitoinen, että siitä huokui kesän keikoilla kerätty rutiini. Matin taustabändi on oikeasti tiukka, tuli osa musiikista sitten nauhalta tai ei.
 
Pari viikkoa sitten Seiskaan mainostemppuna tehty juttu Matin ryyppäämään ratkeamisesta tuli Sikajuhlille kuin lottovoittona, sillä erikoisluvalla saadut 300 lisälippua menivät nekin yhdessä hujauksessa.
 
Nykäsen keikan aikana ujuttauduin lähemmäs lavaa valokuvia saadakseni, mutta paluu taaksepäin olikin kiven takana. Moisen ihmismuurin ohittaminen isoltakin äijältä on vaikeaa, varsinkin jollei halua talloa pienempiä jalkoihinsa.
 Matti Nykänen
 
Ehkä otin, ehkä en, kuten Nykäsen kappaleessa lauletaan, mutta Johanna Tukiaisen keikan alkaessa olin jo sen verran juhlatunnelmissa, että yksityiskohatiset muistikuvat hänen esityksestään ovat hatarat. Tuksulla oli mukana kaksi tanssityttöä, jotka yrittivät heilua hänen mukanansa tökeröiden koreogarfioiden tahdissa.

 

Johanna Tukiainen
 
Jossain vaiheessa lavalle pamahti Tuksun lappilainen mies Arto Länsman. Tuksu ruoski ja kuristi häntä, mies anoi armoa polvillaan. Kansa ulvoi ja hurrasi!
 
Valitettavasti en saanut Tuksu-showsta hyviä kuvia. En viitsinyt rynnätä satojen ihmisten läpi lähemmäs lavaa. Muutenkin olo oli kuin sillipurkissa. Sen sijaan Youtubesta löytyy hyviä videoita illan keikalta. Kuunnelkaa suomalaisnaisten kommentit videon taustalta!
 
 
Huomioon ottaen väenpaljouden, todella huonon ilman, järjestelyjen puutteellisuuden ja yleisön humalatilan, oli suorastaan kummallista, että suuremmilta järjestyshäiriöiltä vältyttiin. Ilmassa oli kaikki tuhon ainekset joukkotappelusta lavojen- ja telttojen kaatumiseen.

Edes bajamajajonossa ei ollut kinasteluja. Merkillistä, sillä vettä tuli kuin Esterin perseestä ja vessoja oli vain viisi noin tuhannelle ihmiselle. Ravintolassa sisällä korkeintaan saman verran.
 
Olisi kiinnostavaa tietää mitä ulkomaalaiset mahtaisivat tuumata tällaisesta tapahtumasta. Täällä kun on muutenkin kaikenmaailman eukonkantokisoja, sääskentappoa ja pierukilpailuja, voisi Kaarinan Sikajuhlat olla vastaava vetonaula ensi vuonna. Japanilainen tv-ryhmä paikalle?
 
No, olipahan ilta kaikkine puutteineen. Mutta kannatti silti käydä.

3 kommenttia:

 1. Niinpä, tulihan se koettua, ehkä kerta riitti, tiedä häntä. M.Nykänen sai tosiaan valtavan sukseen.
  T.Matti "Viki" Vikström

  VastaaPoista
 2. Erottinen Tuksu -show???? Nyt pitäis keksiä jotakin ihan uutta elantonsa eteen. Ihan niin kuin naiset videolla sanovat, hyi vittu. Mua ei okseta, mutta tunnen suurta häpeää Tukiaisen puolesta, kun se itse ei osaa.

  Mä olen niin tumppi, ettei mun kannata mennä koskaan tollasiin ruuhkiin :D

  t. Raili

  VastaaPoista
 3. Hmm... Ehkäpä olisi pitänyt lukea nämä ennen kuin osti lipun v. 2013 tapahtumaan.

  VastaaPoista