maanantai 17. syyskuuta 2012

Hevi-iltamat Pub Männyssä

Lauantaina 15. syyskuuta Turun Mäntymäen Pub Männyssä esiintyi hevicoverbändi Apostoles Of Bitterness.

Yhtye on tämän vuoden puolella soitellut muutaman aikaisemminkin kerran paikallisissa pubeissa. Orkesterin jäsenet ovat tuttuja monista turkulaisbändeistä vuosien varrelta. Harrastuspohjalta toimiva ryhmä soittaa pääasiassa 80-luvun heviklassikoita, mutta muutama 70-luvunkin helmi on settilistassa.


En ole koskaan aikaisemmin känyt Pub Männyssä. Olin siinä uskossa, että paikan nimi olisi Mäntytuoppi, mutta näin ei ollutkaan. Yhteen aikaan se tunnettiin sillä nimellä.

Baari oli isompi kuin luulin. Lavatilaa siellä ei kumminkaan erikseen ole, joten estradi oli kyhätty sivuhuoneeseen toiseen päähän baaria.

Asiakaspohjasta en osaa sanoa kuin sen verran, että luotattavalta taholta olen joskus kuullut, ettei paikassa parane paljon olla oppositiossa kulloinkin vallitsevasta puheenaiheesta, sillä muuten voi tulla äkkiä vaikeuksia.

Todennäköisten kanta-asiakkaiden lisäksi lauantai-iltaa oli viettämässä suuri joukko bändiläisten tuttavia.


Vaikka Apostoles Of Bitternessin esittämässä musiikissa ei ole pienintäkään vikaa, sai ilmeisesti täysin kuutamolla ollut miksaaja bändin kuulostamaan paikoin hirveältä. Laulu tuli aivan liian kovaa, kun taas kitara jäi pahoin basson ja rumpujen alle. Enkä ollut yksin mielipiteeni kanssa. Kuulonautinto kärsi välillä aika pahasti.


Yhtyeen settilista taisi olla lähes sama kuin viime talvena Pub Grandamissa. Ozzya, Iron Maidenia, Judas Priestia, Quiet Riotia Black Sabbathia, Deep Purplea ja niin edelleen.

Soittajien taustat tietäen on vähän kummallista, ettei mukana ole heidän vanhojen bändiensä biisejä. Ainakin 80-luvun lopulla Turussa vaikuttaneen Law'n kappaleita voisi surutta ottaa mukaan.


Apostoles Of Bitterness olisi mainio orkesteri 40- tai 50-vuotissyntymäpäiville. Settilistan puolesta se ainakin sopisi molempiin tasavuosijuhliin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti